Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Çarşamba, Nisan 24, 2024

Adana Ak Parti Adayını Bekliyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için CHP bugün adayının Zeydan KARALAR olduğunu açıkladı. Son yazımda hatırlarsanız CHP adayının muhtemelen KARALAR olacağını sizlerle paylaşmıştım. Yine bununla birlikte Seyhan adayının da Dr. Ahmet ADIGÜZEL olacağını da ilave etmiştim.
Daha önce MHP mevcut büyükşehir belediye başkanını aday olarak kamuoyuna deklare etmişti. Ancak oluşan Cumhur İttifakı nedeni ile bu durum uzun bir süredir yerini sessiz bir bekleyişe bırakmıştı. Ak Parti aday adayları ise Ankara’dan gelecek habere odaklanmış durumdalar.

Adana, uzun yıllardır Belediyecilik anlamında hizmetten mahrum kalmıştır. Ve bu durum artık Adana’nın kaderi olmaktan çıkmalıdır. Bu yüzden Adana halkı Ankara’dan güçlü bir aday ismi bekliyor. Cumhur İttifakı olmasa dahi Ak Partinin çıkaracağı güçlü bir isim tabanda ittifakın gerçekleşmesine katkıda bulunacaktır.
Keza Milliyetçi ve Muhafazakâr kesim uygun bir aday belirlenmesi halinde net bir şekilde parti gözetmeksizin müşterek noktada buluşacaklar. Bunu her fırsatta çok açık bir şekilde dile getiriyorlar. Adana sadece başkanını aramıyor.
Adana kaybolmuş yıllarına merhem olacak icraatçı bir başkan arıyor. Maalesef şu ana kadar adaylığı açıklanmış her iki başkan adayı da Adana’nın aradığı isim değil. Ancak Adana seçmeni her seçimde olduğu üzere olaya duygusal yaklaşıyor.

Seçime üç ay kala Adana sokaklarındaki kilit taşı döşeli yollara asfalt dökülüyor. Bunu yapan adaylar adeta Adana insanının aklı ile dalga geçiyor. Adana insanının karnı bu tür sözde icraatlara tok. Adana artık şehir olmak istiyor. Adana halkı Adana’yı geçmiş yıllardaki gibi yaşanabilir ve yatırım yapılabilir bir şehir olarak görmek istiyor.
Fakir ve işsiz memleketi olarak değil, aksine gelir düzeyi yüksek zengin şehri olarak görmek istiyor. Bunun için gerekli olan tek bir şey var. Adana için dertlenecek ve Adana insanının beklentilerini emir telakki edecek samimi bir insan.
Daha fazla geç kalınmadan Ak Parti Adana adayını açıklamalıdır. Seçime yaklaşık olarak üç ay gibi kısa bir zaman kaldı. Gezilecek çok yer var. Anlatacak çok şey var. Dahası dinleyecek çok dert var Adana’da. Dertlere derman olacak başkanını bekliyor bu şehrin insanları.

Adayların unutmaması gereken en önemli husus ise bu seçimin diğer tüm seçimlerden farklı olacağıdır. Hatırlarsanız önceki belediye seçimlerinde MHP adayı olarak “Bir şey değişecek çok şey değişecek” sloganı ile ortaya çıkan ve sürpriz bir şekilde seçim kazanan mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı maalesef bu söylemini hayata geçiremedi.
Seyhan İlçede Başkanlık yapan CHP Büyükşehir Adayının da öyle elle tutulur bir hizmeti ve de başarısı yok. Güzel sözler ve de vaatler artık bu halkta oy olarak karşılık bulmayacak. Bu seçim vaatten ziyade icraatçı söylemlerin ve projelerin konuşulacağı seçim olarak tarihte ki yerini alacaktır.
Şimdilik her şey tahmin ve temenniden öteye gitmeyecektir. Ama temennimiz bu seçimde Adana’nın değişim ve gelişim için ilk adımını atacak olmasıdır.
Selam ve dua ile…
Korkut Daban

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir