Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

WhatsApp Kelle Aldı

Aman Dikkat!

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulaması.Sosyal medya kullanıcılığı, yeni teknolojileri hayatımıza bir çırpıda dahil edebilme becerisine sahip olmamızı beraberinde getirdi. Böylece artık hiçbirimiz alışma sıkıntısı çekmiyoruz

İnternet, içinde biriken sosyokültürel ögelerin hepsini kullanarak her geçen gün kendini tekrar üretiyor. Eldeki materyal ne olursa olsun, internet bu materyali tekrar üretiyor.

WhatsApp grubu, milli eğitim müdürünü yaktı

Sakarya Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü N. T., dahil olduğu WhatsApp gurubunda yapılan paylaşımlar nedeniyle açılan soruşturma sonucunda sınıf öğretmenliğine atandı

Sakarya Arifiye’de görevli eğitimcilerden 25’i ‘Arifiye Yeniden Diriliş’ isimli bir WhatsApp grubuna dahil oldu. Gruba İlçe Milli Eğitim Müdürü N. T.  da katıldı.

Grupta yapılan paylaşımlardan bazıları kamu görevlilerinin ve dönemin Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un aleyhine olduğu öne sürüldü. 2016 sonunda grupta yapılan bazı paylaşımlar sosyal medyaya düştü; yerel medyada haberlere konu oldu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Sakarya Valiliği, N.T. ile ilgili soruşturma başlattı. Müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda N.T., Geyve ilçesine sınıf öğretmeni olarak atandı. Sakarya 1. İdare Mahkemesi, bakanlık kararının iptali için dava açan N.T.’na verilen kararın hukuka ve mevzuata uygun olduğuna hükmetti. Kararda, N.T.’nun Devlet Memurlar Kanunu’na aykırı hareket ettiği savunularak, kurulan WhatsApp grubunu lağvetmesi gerektiği vurgulandı.

N.T., aleyhine çıkan karan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Daire, ekim ayında verdiği kararla, önceki karan onadı. N.T.nun avukatı İbrahim Adıyaman, “Kamu kurumlarında da, hızlı haberleşme için WhatsApp gruplar kuruluyor. Bu onama kararı ile, tüm personelin dahil edilmemesi durumunda, amir konumundaki devlet memurlar hakkında soruşturma başlatılıp, idari yaptırıma maruz kalmalarının önü açıldı” dedi.

Kaynak: /www.turkiyeegitim.com

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir