Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Trump Talimat Verecek Mi?

ABD’NİN HALKBANKASI KONUSUNDA TAVRI NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla görüştüğü ABD Başkanı Trump’ın kendisine Halkbankası’yla ilgili ‘Bakan arkadaşlarıma hemen talimatı vereceğim’ dediğini söyledi. Erdoğan,

Trump ile görüşmesinde Halkbankası’yla ilgili durumu da konuştuklarını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: “Bu konuları kendisiyle konuştuk. ‘Bu konuyla ilgili bakan arkadaşlarıma hemen talimatı vereceğim’ dedi. Münbiç ile ilgili de aynı şekilde, ‘ilgili bakan arkadaşlarıma talimatı vereceğim’ dedi. Münbiç konusuyla ilgili bakan arkadaşlarına verdiği talimatı gerçekten biz de gördük. Onların savunma bakanı, savunma bakanımızı hemen ertesi gün aradı.

‘Hazine ve Maliye Bakanlarına da hemen talimatı vereceğim’ dedi. Ve oraya da talimatı verdiğini gördük. Bizim maliye ve hazine bakanımızı da, hemen ertesi gün aradılar. Şu anda görüşmeler bu konuyla ilgili de devam ediyor. Bu sürecin başlamış olması, her türlü öneme haiz.”

Görüşmede İçişleri ve Adalet Bakanlarına uygulanan yaptırımların da gündeme geldiğini söyleyen Erdoğan, bu konuda da karşılıklı olarak yaptırımları kaldırma kararı aldıklarını söyledi. Erdoğan, “Orada da eş zamanlı olarak bu yaptırımı kaldırma kararına varmıştık. Onunla ilgili de eş zamanlı olarak ABD ve Türkiye saatiyle belirlenen gün ve saatte yaptırımlar kaldırıldı. Ve şimdi aramızda böyle bir şey artık yok. Süreci karşılıklı takip ediyoruz. 10-11 Kasım’da

Paris’te bir uluslararası toplantı var. Bu toplantıda Sayın Trump’la bir görüşme yapacağız. Daha farklı konular olmak üzere yüz yüze görüşme imkânımız olacak. Sayın Putin’le aynı şekilde. Dünya liderleriyle bir kısmıyla orada bu tür konuları görüşme fırsatını yakalayacağız.” dedi.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir