Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Refah Partisi Yeniden Siyasette…

Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanlarından Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan, bugün yeni kuracağı partisinin kuruluş dilekçesini verecek.

Hacı Bayram-ı Veli Camiinde, partisinin kurucularıyla birlikte Cuma namazını kılacak olan Fatih Erbakan namazdan sonra yapacağı basın açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçesini verecek.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın vefatının ardından kurduğu Necmettin Erbakan Vakfı çatısı altında çalışmalarını sürdüren Erbakan, uzun süredir yürüttüğü parti hazırlıklarını tamamladı.

Parti kuracağını ilk Yörüngeye açıklamıştı…

Dr. Fatih Erbakan, parti hazırlıklarını ilk Yörüngeye açıklamıştı. Yörünge Dergisinin Şubat sayısında Ahmet Turan Latif Yıldız’a konuşan Fatih Erbakan, yeni bir siyasi hareket içerisinde olacağını ve partinin isminin Refah Partisi olacağını açıklamıştı.

  1. Abdülhamid’in torunu kurucular arasında…

Partinin kurucuları arasında en dikkat çeken isim, İkinci Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu oldu. Kuruluş dilekçesini birlikte imzalayan Erbakan ve Osmanoğlu sosyal medya adreslerinden paylaşımlarda bulundular.

Partinin ismi, Refah Partisi…

Fatih Erbakan yeni kuracağı partinin ismini “Refah Partisi” yapacak.

Refah Partisi, Millî Görüş hareketinin 12 Eylül Darbesi’nden sonra kurduğu siyasi partiydi. 1987’de Genel başkanlığa Necmettin Erbakan getirildi. 1991 seçimlerinde meclise girdi. 1995 seçimlerinden birinci parti olarak çıktı. 1997’de Refahyol Hükümetini kurdu.

Refah Partisi, “irtica” ve “laiklik karşıtlığı” gibi iddialarla 16 Ocak 1998 tarihinde Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmıştı.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir