Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

O Çocukları Ne Siz Kazandınız Ne de Türkiye

Sosyal medyada Büyükanıt Paşa’ya tepki yağıyor. Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e verdiği demeçte memleketin gerçek savcı ve hâkimlere ihtiyacı var demiş. Evet, ne kadar da doğru bir söz; tıpkı gerçek asker ve komutanlara ihtiyacı olduğu gibi.

Diğer taraftan sosyal medya kullanıcıları Büyükanıt’a görevli olduğu yıllardaki bazı olayları hatırlatarak yoğun tepki gösterdiler.

Gazeteci –yazar Gürkan Zengin Büyükanıt Paşa’ya en sert tepki gösterenlerden biri. Zengin tiwitterdaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Yaşar Paşa hiç kusura bakmasın.1986’da kurmay albaylığından 2008’de Genelkurmay Başkanlığı’ndan ayrılışına  dek FETÖ dosyası önüne defalarca gelmiş bir askerdir.  O dosyalarla ilgili ne işlem yaptığını izah etmeden  ’memleketin gerçek hâkim savcılara ihtiyacı var’ diye konuşamaz.”

Zengin’e cevap veren bir başka sosyal medya kullanıcısı ise şunları yazdı: Öncesi var. Kara Harp Okulu komutanayken FETÖ’cü oldukları tespit edilen öğrenciler için “bu çocukları kazanmalıyız” diyerek affeden kendisi. O çocukların hepsi 15 Temmuz’da darbeye general sıfatıyla katıldı.

Bir de Dolmabahçe Görüşmesi vardı hani beraber mezara gidecek… Sahi ne oldu o iş?

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir