Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Çarşamba, Nisan 24, 2024

MHP Ne Yapmaya Çalışıyor?

MELİH GÖKÇEK, BEDRETTİN DALAN DERKEN
MHP NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Analiz: Müşfik Kadir

2019 yerel seçimleri yaklaşırken kamuoyu her gün yeni bir sürprizle karşılaşıyor. Yerel seçimlerin kilit partisi olabileceği öne sürülen MHP kaynaklı spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor.

Aday olacağı ileri sürülen isimlerin sağ-muhafazakâr tandanslı olması akıllara acaba ile başlayan farklı soruları getiriyor. Öyle ki solculuğu ile maruf CHP, kendi evlatlarını aday yapacağını deklare etmesine rağmen kulislerde o partiye bile muhafazakar kimlikli eski bir bakan aday olarak yakıştırılıyor. Bu gelişmeler son günlerde sosyal medyanın ilgi noktası.

Dalan’ın aklımı peynir ekmekle yemedim diyerek siyasete kapılarını kapatmasından sonra şimdi gözler Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’de. MHP adına Ankara’ya Melih Gökçek’i yakıştıranlar İstanbul için de Bedrettin Dalan’ı işaret etmişlerdi. Bu durum üzerine bazı hesaplarda İzmir’den de Burhan Özfatura MHP’den aday olsun denmeye başladı.

MHP Ne Yapmak İstiyor?

Ak Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapmayacağını açıklayan Bahçeli’nin ne yapmak istediğine dair bazı görüşler ileri sürülüyor. Kimilerine göre Bahçeli tabanın baskısına dayanamadı ve ittifak olmayacağını deklare etti şimdi de bunun tadını çıkarıyor. Diğer bir kısım yorumcuya göre ise MHP isimler üzerinden AK Partiyi dizayn etmeye çalışıyor.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir