Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Kaşıkçı İstanbul’da Öldürüldü, Çünkü…

CİNAYETLE, TÜRKİYE’DE TOPLANTILARINI YAPAN ARAP AYDINLARA NE MESAJ VERİLDİ?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Kaşıkçı cinayetinin perde arkasında önemli gelişmelerin yaşandığını, cinayetin arkasında olduğu söylenen veliaht prens Muhammed bin Selman’ı kurtarma oyunu oynandığını yazdı. Cinayetinin İstanbul’da yapılmasının özel bir anlamı olduğunun altını çizen Selvi’nin konuyla ilgili yazdıklarına gelince…

Bu siyasi cinayetin bir siyasi bedeli olmayacak mı?

Cinayeti organize eden 4 ismin veliaht prense olan yakınlığına dikkat çekilmişti.

Kraliyet Divanı Müsteşarı Bakan Suud Bin Abdullah el-Kahtani, Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Tümgeneral Ahmed Asiri, Kraliyet Muhafızı Albay Mahir Abdulaziz Mutreb ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Salah Muhammed Abduh et-Tubeyki’nin veliaht prens Abdullah bin Selman’dan habersiz hareket etmedikleri Batı medyası tarafından yazıldı.

Bunun bir anlamı olmayacak mı?

Kaşıkçı soruşturmasını yürüten başsavcı Muceb’in veliaht prensin sağ kolu olduğu ve Suudi zengin prenslerin aylarca bir otelde rehin tutulması kararının arkasındaki kişi olduğu biliniyor. Adaleti bunlarla mı sağlayacaksınız?

Üzerinde yeterince durulmayan noktalardan biri de Kaşıkçı’nın Türkiye’de öldürülmesiydi. ABD’de yaşayan ve sıkça seyahat eden bir gazeteci olan Cemal Kaşıkçı istendiği takdirde başka bir yerde ortadan kaldırılabilirdi. Neden İstanbul seçildi, kör göze parmak gibi cinayet neden başkonsoloslukta işlendi? Bugün geriye dönseler cinayet yeri olarak başkonsolosluğu tercih edeceklerini sanmam ama Türkiye’nin seçilmesinin özel bir anlamı var. Çünkü Arap dünyasının aydınları bir süredir toplantılarını Türkiye’de yapıyorlar. Kaşıkçı cinayetiyle onlara “Bakın, çok güvendiğiniz Türkiye de sizin için güvenli değil. İstanbul’a gelir, sizi ortadan kaldırırız” mesajı verildi.

Kaşıkçı cinayetinde suçüstü yakalanan veliaht prens görevine devam ettiği sürece rejim muhaliflerinin hayatı güvencede olmayacak. Kaşıkçı cinayetinde bedel ödemeyen veliaht prens, yeni siyasi cinayetlerin talimatlarını vermeye devam edecek.

Tabii eğer “saraydan kız kaçırma”, pardon, “cinayetten veliaht prensi kurtarma” oyununa prim verirsek…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir