Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

İrlanda Usulü Tecavüzde Beraat İslam Dünyasında Pedofiliyi Meşrulaştırır mı?

İrlanda neresi İslam dünyası neresi demeyin? Sapkınlık sınır tanımaz, kültür tanımaz, din tanımaz. Kilise’nin çocuk tecavüz merkezi olacağı kimin aklına gelir? Sözde dini eğitimin verildiği iddia edilen kurumlarda tecavüz yaşanması anlaşılabilir mi?

Katolik Kilisesi’ndeki her 50 din adamından biri (%2) pedofil

Temmuz 2014’te Papa Francis, Katolik Kilisesi’ndeki her 50 din adamından birinin (%2) pedofil olduğunu söylemişti. Papa Francis bu rakamın dünya genelindeki yaklaşık 414 bin din adamından 8 binine denk geldiğini belirtmişti. Allahtan İslam ülkelerinde böyle istatistikler yayınlanmıyor, yoksa Kiliseden bizim neyimiz eksik diyenler çıkabilir.

Türkiye’de her 4 saatte 1 kadın tecavüze maruz kalıyor

Çocuk yaşta evlilikler dünya gündeminde. Benzer sorunlar ülkemizde de mevcut. İnsan Hakları Derneği’nin verilerine göre Türkiye’de her 4 saatte 1 kadın tecavüze maruz kalıyor. İngiltere ve Galler’de her yıl ortalama 85 bin kadın ve 12 bin erkek tecavüze uğruyor. Bu da ülkede ortalama her saat 11 tecavüz vakası yaşandığını gösteriyor. Kayıtlara geçmeyen tecavüz vakıalarını da eklerseniz ne denli vahşi bir dünyada yaşadığımız ortaya çıkar.
ABD’de 22 milyondan fazla kadın hayatında en az bir kez tecavüze uğruyor.

Ulusal Mahremiyet ve Cinsel Şiddet Araştırması verilerine göre, ABD’de 22 milyondan fazla kadın hayatında en az bir kez tecavüze uğruyor. Her yıl 1 milyon 270 bin kadının tecavüze uğradığı ülkede, bu kişilerin yüzde 12,3’ünün ilk tecavüze uğradıklarında 12 yaşından küçük oldukları, yüzde 29,9’unun ise 12-17 yaşlarında olduğu belirlendi. Bir diğer araştırmaya göreyse, ABD’de lise öğretimi alan çocuklardan da yüzde 8’i istemedikleri bir cinsel ilişkiye zorlanıyor. Cinsel saldırıyı gerçekleştiren kişilerin yüzde 34,2’si aile bireylerinden, yüzde 58,7’si tanıdık kişilerden oluşuyor.

İrlanda’da tangası dantelli genç kıza tecavüz meşru görüldü

Önce İrlanda daki olaydan söz etmek gerekiyor. Birkaç gün önce ajanslara akıllara ziyan bir İrlanda haberi düştü. İrlanda’da, tecavüze uğrayan 17 yaşındaki bir genç kız ile ilgili olarak, sanık avukatının sözleri ve ardından mahkemenin verdiği beraat kararı protestolara neden oldu. Zanlının tecavüz suçundan beraat ettiği vaka, ilk olarak 6 Kasım’da duyuruldu. Zanlı davada kendisi ve genç kız arasında Cork kentindeki bir patikada gerçekleşen cinsel ilişkinin rızaya dayalı olduğunu savundu. Ancak zanlının avukatı Elizabeth O’Conell’ın kapanış savunması büyük tepki çekti ve internette protesto gösterileri organize edilmeye başlandı.

Tecavüzcü sapık beraat etti

O’Conell savunmada “Kanıtlar kızın zanlıdan hoşlandığını ve biriyle buluşmaya ve biriyle birlikte olmaya açık olduğu ihtimalini dışlıyor mu? Nasıl giyindiğine bakmalısınız. Dantelli bir tanga giyiyordu.” dedi. İrlandalı Milletvekili Ruth Coppinger de kararı parlamentoda dantelli bir tanga göstererek “rutin kurban suçlama” kültürünü protesto etti. Kolundan dantelli bir tanga çıkartan Coppinger “Burada bir tanga göstermek mahcup edici olabilir. Sizce bir tecavüz kurbanı ya da bir kadın iç çamaşırının mahkemede yersizce gösterildiğinde ne hissediyor?” dedi.

Türkiye’de muhafazakâr kesim taciz ve tecavüzleri örtbas ediyor

Tecavüzcü zihniyet her yerde her ülkede aynı. Aslında durum İslam ülkelerinde de farklı değil. Neden mi? Cehalet dizboyu. Daha da kötüsü bireylerin sapkınlıklarına kutsal metinlerden referans/delil aramaları. “Bâtılı tasvir, sâfi zihinleri idlâl eder dalâlete götürür” sözünü çoğumuz bilir. “Yanlış bir şeyi tarif ve tasvir etmek bile zihinlerde, ruhlarda kötü, karanlık izler bırakır” anlamında bir söz. Muhafazakâr camia bu nedenle bir çok yüz kızartıcı taciz ve tecavüz olayının üstünü örter. Örneğin bazı cemaat evlerinde, kurslarda ve yurtlarda yaşanan küçük yaştaki erkek çocuklara yönelik tecavüzler, sözde yapılan dini hizmetin zarar görmemesi için ört bas edilir. Mantık; kol kırılır yen içinde kalır. Oysa bu tür sapkınlıklar baskıdan ve gizlilikten beslenir.

6-7 yaşındaki kız çocuklarına nikâh kıyılır mı?

Çok değil birkaç yıl önce 2015’te bir vakıf başkanı, katıldığı bir programda “küçük çocuklarla evlenebileceğini” söylediğinde yer yerinden oynadı. Ancak bu açıklamaya kendilerini mütedeyyin dindar nitelendirmesinde bulunan muhafazakâr kesimden çok ciddi itirazlar yükselmedi. Ne demişti bu kaba softa ham yobaz? “Şeriatımız İslam’ın yaş haddi yoktur. Bu ne demek? Buluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir. Çocuklar arası nikâh da yapılabilir. Büyük-küçük nikahı da yapılabilir.

Yobazlara göre Kur’an’a iman eden herkese göre evlilik için bir yaş söz konusu değildir
Mesela 7 yaşında bir kız çocuğu, 25 yaşında bir erkek, ya da 7 yaşında bir erkek 25 yaşındaki bir kız, nikâhlanabilirler mi? Evet, nikâhlanmalarında bir sakınca yoktur. Kur’an’a iman eden herkese göre evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 6 yaşında, 78 yaşında, yaşıyorsa 135 yaşında bir insan için nikâha engel bir durum yoktur. Reşitse kendisi evlenir, reşit değilse velisi tarafından evlendirilebilir. Netice olarak küçük çocukların da evlenebileceklerine dair hüküm Talak suresinin 4. ayetidir. Ama bununla beraber 4-5 tane daha hadis-i şerif vardır.”

CHP’li vekiller bu sapıkları şikâyet etmişti

2015’te CHP’li vekiller ve çeşitli sivil toplum kuruluşları 6 yaşındaki kız çocuklarla evlenilebileceğini söyleyen ilahiyatçı-yazar bozuntusuna ve kopyalarına karşı duyurusunda bulunmuşlardı. Muhafazakâr camia da bin dereden su getirerek yaptıkları tevillerle bu yobazları aklamaya çalıştı. “Nikâh farklıdır, evlilik farklıdır” safsatasına sığındılar. Halen böyle düşünüyorlar, ayetleri kendileri gibi anlamayanları Allah’ın dinine isyan etmekle, başkaldırmakla suçluyorlar.

Diyanet İşler Başkanlığı konunun neresinde?

Bu mevzuda Diyanetin bir açıklama yapması mevcut ayetin hükmünü ortadan kaldırma anlamına geleceğinden zor bir durum. Topa girmeye niyetleri yok. Tartışanları veya karşı çıkanları fitneci ilan edip kendilerince işin içinden çıkıyorlar. Birçok kez ilgili sureyi ve ayeti, öncesi ve sonrasıyla okudum. Farklı tefsir ve hadis kaynaklarına baktım. İlmihal kitaplarına yöneldim. Değişen bir şey yok.

Talak Suresinin dördüncü ayeti ne diyor?

وَاللَّائِي يَئِسْنَ مِنَ الْمَحِيضِ مِن نِّسَائِكُمْ إِنِ ارْتَبْتُمْ فَعِدَّتُهُنَّ ثَلَاثَةُ أَشْهُرٍ وَاللَّائِي لَمْ يَحِضْنَ
وَأُوْلَاتُ الْأَحْمَالِ أَجَلُهُنَّ أَن يَضَعْنَ حَمْلَهُنَّ وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مِنْ أَمْرِهِ يُسْرًا

Talak Suresinin dördüncü ayeti Diyanet İşleri mealinde (65/TALÂK-4: Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.) ifadesiyle yer alıyor.

Tecavüzün mantığı değişmiyor

İşte azgın nefislerini bir türlü dizginleyemeyen, dillerine doladıkları nefis terbiyesinden zerre miskal nasiplenmemiş bu sapıkların dini açıdan kendilerine delil gösterdikleri bu ayet nasıl tefsir edilmeli? Metin değiştirilemez. Ama uygulama yasaklanabilir mi? “ İşittik ve itaat ettik ve iman ettik” demekle bu işler olmuyor? KESTANE KEBAB ACELE CEVAP…

Demem o ki tecavüzün mantığı değişmiyor. Ha İrlanda ha Türkiye!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir