Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Aramıza Fitne Sokamazsınız

GÖKÇEK’TEN GÜÇLÜ İTTİFAK VURGUSU

Son günlerde hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olacağı yönünde söylentiler çıkan ve geçtiğimiz yıl partisi tarafından görevinden alınan Melih Gökçek’in adı MHP ile anılıyordu. Gökçek, kendi adına Ankara’da anket yaptırdığı iddialarını yalanladı.

Melih Gökçek, Ankara’da kendi adına anketler yaptırıp, diğer adayların oylarını düşük gösterdiği iddialarını ortaya atan Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e tepki gösterdi. Gökçek, Öztürk’ün anket iddialarına ilişkin “Melih Gökçek, Mehmet Özhaseki ve Süleyman Soylu’nun arasına fitne sokamazsın. Sizin tek ümidiniz ittifakın olmaması üzerine… İnşallah Cumhur İttifakı yerelde devam edecek ve bu ittifak yırtınsanız da Ankara’yı size teslim etmeyecek.” ifadelerini kullandı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere AKP ile MHP’nin seçimlere birlikte girmesi gerektiğini savunan Gökçek, “Yeter ki Cumhur İttifakı olsun. AK Parti ve MHP’nin üzerinde anlaştığı aday kim olursa olsun, seçimi alır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimlerde ittifak yapmayacağını ve her ilde aday çıkaracağını açıklaması üzerine “Öyleyse herkes kendi yoluna” karşılığını vermişti.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir