Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Çarşamba, Nisan 24, 2024

“Vicdanımız Donarak Ölmüş De Haberimiz Yok!”

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun, iki askerin donarak şehit olması olayına bugünkü köşesinde tepki gösterdi. Ahmet Hakan yazısında ekim ayında donarak ölmenin ihmalden kaynaklanmış olabileceğine işaret ederek, sorumlular cezalandırılmalı dedi.

İşte Ahmet Hakan’ın Hürriyet’teki o yazısı:

Donarak şehadet olayına dair üç şey

BİR:2018 yılında donarak şehit olmak da nedir Allah aşkına? Üstelik ekim ayında! Şehadet tabii ki kutlu bir mertebedir, amenna! Ama şehadetin kutlu bir mertebe olması, askerlerimizin hayatının bu denli ucuz olduğu anlamına gelmez, gelemez, gelmemeli… Açılan soruşturmalar kimsenin gözünün yaşına bakılmadan etkili bir şekilde yapılmalıdır! Bu işin sorumluları hesap vermelidir! Hiç lamı cimi yok!

İKİ: İki askerimizin donarak şehit olduğu bir ortamda… Kimsenin kılı kıpırdamıyorsa, kimse istifa etmiyorsa, kimse bu işin peşine düşmüyorsa, bu olay ülkenin en önemli meselesi haline gelemiyorsa, “bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” denmiyorsa, “çocuğum üstü açık uyumasın” diye çırpınan analar akıllara gelmiyorsa… Vicdanımız donarak ölmüştür de haberimiz yoktur!

ÜÇ: İki kahraman uzman çavuşumuz, kadro sorunları çözülmeden şehit oldu… MHP’li İzzet Ulvi Yönter, aylardır bu sorunu bulduğu her platformda dile getirdi, getiriyor. Ancak bir türlü çözüm yok. Donarak şehit düşen bu iki kahramanın hatırına uzman çavuşlarımızın kadro sorunu çözülsün bari! Acıyı hafifletmez ama ah’layıp vah’lamak dışında bir iş yapılmış olur.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir