Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

TBMM’ye Yeni Halı İçin 1 Milyon 350 Bin TL

BUNU VATANDAŞA KİM ANLATACAK?

Türkiye ekonomik olarak kritik bir dönemden geçiyor. Uygulamaya konan tasarruf tedbirlerine özel sektörden de destek geliyor. Yaşanan sevindirici gelişmelerin yanında tasarruf tedbirlerini yok sayan “yanlış uygulamalar” ise rahatsızlık veriyor. Henüz eskimeyen ya da kullanımdan kaldırılması gerekmeyen bir halının sadece başka halılarla uyumlu olması için değiştirilmesi ve buna yüklü bir meblağın harcanması seçim meydanlarında vatandaşa nasıl izah edilecek?

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, Meclis’te kırmızı yerine turkuaz renge dönüştürülen halıların 1 milyon 350 bin liraya ihale edildiğini açıkladı. Şentop, halıların Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarında kullanılmaya başlanan halılarla uyumlu olması amacıyla değiştirildiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Meclis’in çeşitli harcamaları ve alınan tasarruf tedbirlerine ilişkin yazılı soru önergesini yanıtlayan TBMM Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop, tartışmalara neden olan turkuaz halıların ihale yoluyla alındığını açıkladı.

7 yıldır kullanılan bordo renkli halıların Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarında kullanılmaya başlanan halılarla uyumlu olması amacıyla değiştirildiğini belirten Şentop, şunları söyledi:

“20 Temmuz 2016 tarihli başkanlık oluru gereği bordo halıların yüzde 100 yün turkuaz renkli halılarla değiştirilmesi kararlaştırıldı. Değiştirilen halıların ev halısı ebadına küçültülerek kaymakamlıklara, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere verilmesi planlanmıştır. Şubat 2018’de yapılan ihale sonucu 1 milyon 350 bin lira fiyat üzerinden tüm halılar turkuaz rengi halıyla değiştirilmiştir.”

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir