Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Mart 19, 2024

“Sizi Mağdur Edeceğimiz Günler Gelecek”

TÜRKİYE BU ÜSLUBU HAK ETMİYOR
FRANSIZ LİSESİ MEZUNUKIRIKKANAT:

Halk TV’de çıktığı bir programda Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat, halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden üslubuyla izleyenleri şaşırttı. 

“Elbette gün gelecek biz de sizi mağdur edeceğiz” diyen Kırıkkanat’ın başörtüsüyle ilgili sözleri de tepki çekti. Dinleyenlerden alkış alan Kırıkkanat “Çocuklarımızı işe almıyorsunuz, kendi aralarınızda dağıtıyorsunuz, Atatürk’ümüze dil uzatıyorsunuz, ismini değiştiriyorsunuz, bizi istediğimiz gibi özgürce yaşamaya bırakmıyorsunuz, gazeteciliğimizi sansürlüyorsunuz, hapse atıyorsunuz.” dedi.

“Sizi mağdur edeceğiz. Elbette bu gün gelecek…”

Kırıkkanat, “Kim şimdi mağdur? Biz. O zaman bunun da bir hesap günü gelecek. Şimdi mağdur biziz. Biz de sizi mağdur edeceğiz elbette. Elbette bu gün gelecek.” dedi.

Kırıkkanat’ın alaycı ve garip ses tonlarıyla sarf ettiği sözleri büyük tepki gördü. Başörtüsünü de alaya alan Kırıkkanat’ın büyük tepki çeken sözleri şunlar;

“Kendileri nelerden şikayet ediyorlardı? ‘Efendim, bizim dinimizi yaşamamızı engellediler, camilerimizi ahıra çevirdiler, dua bile gizli gizli ediyorduk. Çocuklarımızı türbanlı diye okula almadılar. Amerikalara göndermek zorunda kaldık.’ Böyle demiyorlar mı? Dinlerini yaşatmamışız, camileri kapatmışlar, efendim bazı camileri ahır yapmışız, çocukların okumasına mani olmuşuz, böylece milyarlar harcayıp Harvard’a falan göndermişler. Ağlıyorlar ondan sonra ‘Bizi mağdur ettiler’ E şimdi de siz bizi mağdur ediyorsunuz. Şimdi de siz Atatürk’e küfrediyorsunuz. Şimdi de siz Atatürk’ün ismi üzerinden politika yapıyorsunuz.”

Kendisi Notre Dame de Sion Fransız Lisesi mezunu…

Başörtüsü mağduriyeti nedeniyle yurtdışında eğitim alan öğrencileri itham eden Kırıkkanat’ın Notre Dame de Sion Fransız Lisesi mezunu olması manidar.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir