Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 18, 2024

Kulislerde Gökçek İddiaları

SPEKÜLASYONLAR SİYASETTEN DAHA HIZLI

MHP’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Melih Gökçek’in isminin öne çıkmasının ardından gözler Mansur Yavaş’a çevrildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mansur Yavaş ismine sıcak bakmadıklarını ihsas ettirmek için Mansur Yavaş’la ilgili bir soruya “Adaylarımız partimizin evlatlarından gösterilecektir. CHP’nin Ankara, İstanbul adayları belli değil. Aralık ayından önce de belli olmaz. Adaylarımız partimizin evlatlarından gösterilecektir. Melih Gökçek MHP’ye hayırlı olsun, yakışır bence” diye konuştu.

Kulislere göre MHP’nin Melih Gökçek’i Ankara’dan aday göstereceği söylentisinin çıkması çok yönlü taktiksel bir adım olabilir. Amaç AK Parti ile Melih Gökçek’in yeniden yakınlaşmasının önü kesmek. Gökçek’in MHP’den aday olmasının ancak tiyatro olabileceğini savunan Ankara kulisleri, bu durumda da AK Parti Mansur Yavaş’ı adaylık teklifi götürür mü sorusu gündeme geldi.

Bahçeli’nin yerel seçimlere ittifak olmayacak açıklamaları sonrası AK Parti’nin nasıl bir seçim stratejisi izleyeceği merakla bekleniyor. İstanbul’da HDP oylarının MHP oylarından çok daha fazla olduğu dikkate alınırsa CHP-HDP ittifakının İstanbul’da AK Parti’yi zora sokmasından endişe ediliyor. Bu durumda özellikle İstanbul için MHP oyları daha bir anlam kazanıyor.

AK Parti’nin Ankara’da Süleyman Soylu gibi güçlü bir ismi aday gösterilmesi halinde ise milliyetçi seçmenin desteğini alacağı konuşuluyor.

Yakında birileri de Kadir Topbaş’ı İstanbul’dan aday gösterirse şaşırmamak lazım. Nasıl olsa spekülasyonlar siyasetten daha hızlı yayılıyor Ankara’da.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir