Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Kaşıkçı’nın Nişanlısı Proje miydi?

Basında ve özellikle sosyal medyada yer alan, Hatice Cengiz’in Cemal Kaşıkçı’yı tuzağa düşürmek için Başkonsolosluğa götürdüğü, FETÖ’cü ve proje olduğu iddialarına bir tepki de gazeteci Mehmet Akif Ersoy’dan geldi.

2 Ekim günü evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha haber alınamayan, daha sonra Suudi istihbaratı tarafından öldürüldüğü anlaşılan gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor. Öldürüldüğü kesinleşen ama cesedi henüz bulunamayan Kaşıkçı cinayeti dünya gündemindeki yerini koruyor.

Kaşıkçı’yı Başkonsolosluğa girerken gören son kişi Hatice Cengiz, nişanlısını dışarıda beklediğini ve mesai saatinin bitmesine rağmen ısrarla çıkmadığını söyleyerek ilgili yerlere haber vermiş ve konunun dünya gündemine taşınmasını sağlamıştı.

Evlilik hazırlıkları yaparken kaybolan nişanlısının geri döneceği umudunu son ana kadar taşıyan, Arabistan’ın “Cemal Kaşıkçı öldü” itirafından sonra ise yıkılan Hatice Cengiz ile ilgili iddialar yakınlarını isyan ettirdi.

Basında ve özellikle sosyal medyada yer alan Hatice Cengiz’in Cemal Kaşıkçı’yı tuzağa düşürmek için Başkonsolosluğa götürdüğü, FETÖ’cü olduğu, Amerikan İstihbaratıyla hareket ettiği, proje olduğu gibi iddialara bir tepki de gazeteci Mehmet Akif Ersoy’dan geldi.

Sosyal medya hesabından bu iddilara tepki gösteren Ersoy, Hatice Cengiz’in arkadaşı olduğunu ve birlikte çalıştıklarını belirterek “Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin bir şeyler yazmaktan su ana kadar özellikle imtina ettim. Zira nişanlısı Hatice Cengiz arkadaşımdır. @politikadis dergimizin de yazarlarındandır. Dolayısıyla olaya gazeteci olarak yaklaşmamaya da özen göstermek durumundaydım, halâ da öyle. “ dedi.

Komplo teorileriyle gazetecilik yapmaya çalışanları gerçek gazetecilik yapmaya davet eden Mehmet Akif Ersoy, “Birileri oturduğu yerden gazetecilik yapmaya çalışmış. Komplo teorileri üzerinden bir yerlere sataşmış. Soru da sormuş, cevap vermek icap ediyor gibi: 1-Cemal Kaşıkçı (henüz) ABD vatandaşı değildi. Ev alma ve evlenme süreçleri doğal akışında gerçekleşti. Üzerinden komplolar üretmek sizi dahi falan yapmıyor. Keşke biraz araştırıp soruştursanız. Zaten cinayetin işleniş biçimine bakacak olursanız, Suud’un öyle çok da planlı iş yap(a)madığını görürsünüz.” dedi.

Hatice Cengiz’in bütün sıkıntılara rağmen Türkiye’nin selameti için dikkatli davrandığını hatırlatan Ersoy “Türkiye krizi doğru yönetmiş ve soğukkanlılıkla uluslararası alanda önemli bir noktaya taşımıştır. Hatice Cengiz acısını dahi yaşamaya fırsat bulamadan, ülkesinin selameti için çok dikkatli davranmış, ilgililerle istişare etmeden hiç bir teşebbüste bulunmamıştır” dedi.

Bu tür iddialarla habercilik yapmaya çalışanları daha ciddi olmaya davet eden Ersoy şöyle sürdürdü: “Şimdi siz gazetecilik yaparken araştırmanız gereken mevzuları köşenizde yazarak sorarsanız, başka türlü anlaşılır. Mesele hassastır. Zihninizdeki fantezileri sigara-çay sohbetlerine saklamanızı dilerim. Vesselam.”

Hasan Öztürk ne demişti?

Bu iddiaları köşesine taşıyanlardan biri de Yenişafak yazarı Hasan Öztürk. “Kaşıkçı vak’asında at izini it izine kimler karıştırmak istedi” başlıklı yazısında Öztürk, isim vermeden Hatice Cengiz’i eleştirmişti.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir