Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

İttifak Bitti mi, Bitmedi mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “yerel seçimlerde ittifak yok” açıklamasının ardından gözler cumhur ittifakının geleceğine çevrilmişti. Hem MHP Genel Başkanı hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “cumhur ittifakı devam edecek” açıklamalarına rağmen dün MHP grubunun “emeklilerle ilgili yasa teklifine” önce olumlu oy verip daha sonra çekimser kalması kafaları karıştırdı.

AK Parti çevresinde ise ittifakın devam edeceği beklentisi hakim. Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk bugünkü köşesinde bu konuyu gündeme taşıyarak ittifakı bozulma noktasına getiren detayları paylaştı okurlarıyla. Öztürk yazısında “Siyasetin tepesinde süren bu fırtınaya rağmen, tabanın Cumhur İttifakı’nı sevdiğini ve benimsediğini biliyor herkes. “Ülke bekası, devletin varlığı ve geleceğin inşası” gibi sloganlarla kurulan ve sürdürülen Cumhur İttifakı, tabanda hala sürüyor ama tavanda rüzgar sert esiyor.” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’nin ittifakı bozmaya çalıştığını düşündüğü 6 kişilik isim listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiğini söyleyen Öztürk’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Benim şaşırdığım bir başka konuyu Hürriyet’ten Hande Fırat yazdı. Fırat’ın MHP kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Bahçeli ittifakı bozmak için AK Parti içinde 6 ismin çaba gösterdiğine inanıyormuş. Bu isimlerin kimler olduğunu da Erdoğan’a söylemiş.

MHP’nin isimler üzerinden yaptığı siyasetin son örneği bu olsa gerek. Daha önce gazetelere ilan vererek birçok gazeteciyi hedef göstermişlerdi. Bahçeli de Twitter hesabından birçok kez gazeteci, siyasetçi isimlerini doğrudan ifade etmiş ve eleştirmişti. Bu aslında siyasette çok da rastladığımız şey değil. Şimdi Bekir Bozdağ hedef alındı. Yakında o 6 siyasinin ismini de bir şekilde açıklayacaklar sanırım.”

Gazeteci Ahmet Kekeç ise bugünkü yazısında “Fırıldaklar sevinmesin, ittifak kendini tamir eder

Danıştay’ın “zaman ayarlı bombası” ittifakı bitirdi.” İfadelerini kullandı.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir