Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

İstanbul Havalimanı Hayırlı Olsun

İstanbul’un yeni havalimanının adı resmen belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni havalimanının adını İstanbul olarak açıkladı. Yörünge dergisi öğlen saatlerinde Adil Gülmez’in önerisini manşete taşımış; tartışmalara son vermek için İstanbul ismini önermişti.

Adil Gülmez yazısında şunları söylemişti: “Bir öneri vardı ki bütün dikkatler onun üstünde temerküz etti. Mademki yeni yapılan hava alanına hangi ismin verileceği bu kadar tartışılıyor öyleyse tartışmaları bitirecek bir isim bulmalıyız. O isim “Uluslararası İstanbul Havaalanı” olsun. Kimsenin itirazı olmaz. Böylece kendi aidiyetini 3. Hava limanına vermek isteyerek işte bu ülkede bizim dediğimiz olur diye böbürleneceklerin hevesleri kursaklarında kalmış olur.

Atatürk İsmi Kalsın

Diğer taraftan 3. Havalimanına taşındıktan sonra millet Bahçesi’ne dönüştüreleceği açıklanan Atatürk Havaalanı da Atatürk Millet Bahçesi olsun. Bir kısım istemezükçü provakatiflerin çamur atmalarına izin verilmesin. Böylece Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ismi silinmemiş olur. Milli birlik ve beraberlik için en makul öneri bu olsa gerek.”

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir