Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

“Gülen Amerikan Ulusal Güvenliği İçin Tehdit”

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim döneminde ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Jeffrey Gordon: “Fetullah Gülen, hem Türkiye hem de ABD’nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturuyor, hemen Türkiye’ye iade edilmeli.” dedi

Washington merkezli Türk Miras Vakfı (Turkish Heritage Organization) tarafından düzenlenen “ABD-Türkiye Güvenlik Ortaklığı ve Mevcut Zorluklar” başlıklı moderatörlüğünü Naskah Zada’nın yaptığı panelde Trump’ın eski danışmanlarından Gordon, ABD Siber Komutanlığı Dış Politika Danışmanı Gina Abercombie-Winstanley, ABD Dış Politika Konseyi Başkan Yardımcısı Ilan Berman ve Emekli General İsmail Hakkı Pekin konuşmacı olarak katıldı.

Amerika’nın en eski Türk gazetelerinden Forum USA muhabiri Trump’ın eski danışmanlarından Jeffrey Gordon’e FETÖ elebaşının iadesi konusunda Türkiye’nin memnun olmadığını ve Başkan Trump’ın bu konuda neler yapması gerektiği sordu.

Başkan Trump’ın seçim döneminde ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Gordon “Fetullah Gülen, hem Türkiye hem de ABD’nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturuyor, derhal Türkiye’ye iade edilmeli. NATO müttefikimizi tehdit eden yapılanmaya sahip çıkmamalıyız.” diye konuştu.

Gordon ayrıca, FETÖ’nin kendisine bağlı sözleşmeli okul ve üniversitelerinde vizeleri suistimal etmek ve vergi kaçırmak gibi birçok suç işlediğini ve FBI tarafından konularının soruşturulduğunu dile getirdi.

ABD – Türkiye ilişkileri pozitif yönde ilerliyor

THO’nun gerkeleştirdiği panelde konuşan ABD Dış Politika Konseyi Başkan Yardımcısı Ilan Berman’da ABD’nin, Suriye konusuna Türkiye’nin gösterdiği kadar ilgi göstermediğini, iki ülkenin etkin çalışabilmesi için Washington’ın daha etkili bir politika izlemesi gerektiğini belirtti.

Panelde söz alan Dış Politika Danışmanı Abercombie-Winstanley, “ABD’nin, (terör örgütü) YPG/PYD konusunda Türkiye’nin endişelerini iyi anlaması ve iki ülke arasında güçlü bir iletişimin kurulması gerektiğini” vurguladı.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir