Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Dün Maraş’ta Yaşananlar Sandığımız Gibi Değilmiş

AHMET TURAN YILDIZ’IN HABERİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun 25 Mart 2009 tarihinde bindiği helikopterin düşmesi sonucu 5 kişiyle birlikte hayatını kaybetmesiyle ilgili, dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen’in yargılandığı davada gerginlik yaşandı. Adliye çıkışında bir grup partili BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi protesto ederek, ‘Destici istifa’, ‘Destici davadan ellerini çek’ diye bağırdı.
Kahramanmaraş 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, ablası Maviş Ocak, düşen helikopterde hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş, avukatlar ve partililer katıldı.

Dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen, yargılandığı davaya, aynı zamanda FETÖ/PDY davasından Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunmasından dolayı duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mahkeme Salonunda neler yaşandı?

Gerginlik duruşma salonuna daha girmeden başladı. Duruşma salonuna girmek isteyen Yazıcıoğlu’nun ailesi saatlerce bekletildi. Orada görevli bir memurun merhum Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’na, BBP Genel Başkanı Destici’nin gelmeden onların alınamayacağını söylemesi üzerine gerginlik tırmandı.

Destici, salona arka kapıdan alındı…

BBP Genel Başkanı Destici, korumalarıyla birlikte salona arka kapıdan girdi. Merhum Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, salona girdikten sonra Mustafa Destici’nin yanına kadar yaklaşıp, “buradan kalkın” diye bağırarak Destici’yi salondan kovdu. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırdı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu’nun da Destici’ye tepki gösterdiği salon bir anda karıştı.

Destici’ye yumruk attılar…

Bu sırada korumaları Mustafa Destici’nin etrafını sararken Yazıcıoğlu’nun eşi ve abisi sakinleştirilmeye çalışıldı. Destici’nin arbede sırasında bir de yumruk yediği öğrenildi. Olay sırasında Gülefer Yazıcıoğlu fenalık geçirdi.

Destici’ye partililerden ağır sözler…

Mustafa Destici, salondakileri yatıştırmaya çalışarak yanlış anlaşıldığını söylemesi ve bütün BBP’lilerin duruşmaya gelebileceğini söylemesi partilileri daha da kızdırdı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve partililer üzerinde ağırlığı bulunan Remzi Çayır, Destici’ye “boş konuşma” diye bağırınca, salonda gerginlik tekrar tırmandı. Destici, “ne boş konuşması, kışkırtıyorsun” diyerek Çayır’ı suçladı. Çayır ise “sen kışkırtıyorsun, bu hale getiren sensin, senin gibi insanlar” dedi ve ardı ardına ağır ifadelerle Destici’yi hedef aldı. Çayır’ın yerinden kalkmasıyla salonda tansiyon bir kez daha yükseldi.

“Destici, davayı kendi siyasetine malzeme yapıyor…”

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun aile fertlerinden birisi Yörüngeye verdiği demeçte, Mustafa Destici’ye yönelik çeşitli suçlamalarda bulundu. İsminin kullanılmasını istemeyen ve aileden olan kişi Yörüngeye verdiği demeçte, yaşanan olayların yeni olmadığı geçmişten gelen bazı sıkıntıların birikmesiyle büyüyerek bugünlere taşındığını söyledi. Genel Başkan Mustafa Destici ve yanındaki bazı adamların davayı ciddiyetle takip etmediğini belirten merhum Yazıcıoğlu’nun yakını, Mustafa Destici’nin Muhsin Yazıcıoğlu davasını kendi siyasetine malzeme yaparak çıkarları doğrultusunda kullandığı suçlamasında bulundu. Davayı omuzlayamadığı, hem yargı sürecini hem siyasi süreci yönetemediğini de belirten merhum Yazıcıoğlu’nun yakını, Ak Partiden Milletvekili olmak için çaba sarf ettiğini ve vekil olduktan sonra vekilliğin avantajlarını kullandığını belirtti.

Mahkeme salonunda yaşanan gerginliğin sebebinin Destici’nin verdiği talimat olduğunu belirten merhum Yazıcıoğlu’nun yakını, “Genel Başkan daha önceki duruşmalara halkla birlikte girerdi. Ancak vekil olduktan sonra gerçekleşen bu duruşma öncesinde “Ben gelmeden kimseyi almayın. İçeri 20 kişiden fazla almayın. Aile dışında giren olmasın. Benim gelmemi beklesinler” şeklinde talimat vermesi gerginliğe neden oldu. Dışarda yüzlerce insan vardı davayı takip etmek isteyen. Bunların içeri alınmaması gerginliklere yol açtı.” dedi.

Destici’nin Milletvekili olmasından dolayı bazı imtiyazları kullandığını bunun kabul edilemez olduğunu belirten merhum Yazıcıoğlu’nun yakını, Ak Parti’den aday olarak Büyük Birlik davası çizgisinden ayrıldığını da ifade etti.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir suikaste kurban gittiğine inanan aile ve partililer, olayın üzerinden 9 yıl geçmiş olmasına rağmen aydınlatılamamasına tepkililer. Davanın ciddiyetle ele alınmaması da aileyi ve partilileri öfkelendiriyor.

“Şarkışla halkı davayı yakından takip ediyor…”

Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas’ın Şarkışla İlçesi de davayı yakından takip ediyor. Helikopter kazasının gerçekleştiği günden bugüne süreci sıkı sıkıya takip eden Şarkışlalılar, kazanın üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen ortada henüz bir şey olmamasından dolayı tepkilerini dile getiriyorlar.

Şarkışla Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Şimşek, Yörüngeye verdiği demeçte, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazanın bir suikast olduğu kaza olmadığı kanısında olduklarını belirtti. Yörüngeye konuşan Şarkışla Alperen Ocakları Başkanı Şimşek, “Merhum liderimiz Şehit Muhsin Yazıcıoğlu suikastinin hala aydınlatılmamış olması bizleri üzmektedir. Hem Alperen Ocakları olarak hem Şarkışla halkı olarak davanın aydınlatılması birinci önceliğimizdir.” dedi.

Dün Kahramanmaraş’ta yaşanan olayların bir fitne sonucu ortaya çıktığını da belirten Başkan Şimşek, “Aile bizim ailemizdir. Parti de bizim partimizdir. Bizim ne aile ile ne partiyle bir mesafemiz yoktur. Kardeşler arasında bazı husumetler yaşanabilir bu da öyle bir şey. Araya fitne sokmak isteyenler olabilir ancak bunlar davaya zarar veremeyecekler. Biz hem Şarkışla olarak hem de Alperen Ocakları olarak Şehit Muhsin Yazıcıoğlu suikastinin yaşandığı günden bugüne kadar 9 yıldır davayı yakından takip ediyoruz. Genel Merkezinde davayı samimiyetle takip ettiğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Milletvekili olamayanlar parti içerisinde fitne çıkarıyor…

Yörüngeye isminin verilmesini istemeyen bir başka partili ise, dün Kahramanmaraş’ta yaşanan gerginliğin bir sebebinin de milletvekili olamayanların kışkırtmaları neticesinde olduğunu belirtti. Partili, listelere giremeyen veya seçilmeyecek yerden listelere alınan ve milletvekili olamayan bazı partililerin Genel Merkeze tepki gösterdiğini ve Muhsin Yazıcıoğlu davasına da fitne sokmak istediklerini belirtti.

Önümüzdeki günlerde Büyük Birlik Partisinde yaşanan hareketlilik artacak gibi görünüyor.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir