Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 27, 2024

Büyük Değişim Olacak

Ak partili Bülent Turhan açıkladı: Belediye başkanlarının çoğu değişecek. Ak Partiyi değerli kılan özelliklerden birisi de değişim ve dönüşümü sürekli hale getirmesidir.

Metin: Ak Partinin katıldığı hemen hemen her seçimde milletvekillerinin yüzde 50-60’ının değişmesi söz konusu. Tabii ki belediye başkanlarımızda da değişiklik olacaktırAk Partiyi değerli kılan özelliklerden birisi de değişim ve dönüşümü sürekli hale getirmesidir.. Belediye başkanlarının çoğu değişecek. Ancak, bu seçimlerde değişim çok daha fazla olacaktır. Bunun iki tane sebebi var. Birincisi halkımızın değişik gerekçelerle değişim beklentisi var. İkincisi ise 3 dönemlik belediye başkanlarımız var. Ben üç dönem belediye başkanlarımızın mutlaka genel merkezle görüşerek aday olmamalarını tavsiye ederim.

Türkiye gazetesine konuşan Grup Başkan Vekili Turhan, sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti hiç kimsenin babasının malı değil, hiç kimse olmazsa olmaz değil. Bizim bir tane olmazsa olmazımız var o da genel başkanımız. 17 yılı geride bıraktık. Eğer genel başkanımız istişare yapmazsa, ekibine güvenmezse biz bugünlere gelemezdik. Ben MYK üyesiyim. Genel başkanımızın MYK’daki tavrına, tarzına, saatlerce bizleri nasıl sabırla dinlediğine en yakın şahitlik eden insanlardan biriyim. O nedenle bu yorumlar büyük bir haksızlık genel başkanımıza. Yapılan tartışmalar ile birlikte karar değiştirdiğine yönelik bir sürü örnek verebilirim size. Genel Başkanımız iletişime çok açık bir insan. Her şeye onun karar verdiği ithamı çok haksızdır. Hiçbir zaman kendi fikrinde ısrarcı olmaz. MYK’da tartışılır. Hatta çoğu zaman gayri resmî oylama bile yapar. Farklı görüşler ortaya çıktığı zaman hemen oylamaya başvurur ve çıkan sonuç alınan karar olur.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir