Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 18, 2024

Bahçeli Zehir Zemberek “Yerel Seçimlerde İttifak Yok”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Af teklifinden geri adım atmayacaklarını söyleyen Bahçeli eleştirilere Mehmet Akif’in “yumuşak başlı isem kim demiş uysal koyunum” dizeleriyle mesaj verdi. “Bu saatten sonra ittifakın devam etmesinin mümkün olmadığını” söyleyen Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerine ittifak olmaksızın girileceğini açıkladı.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları:

Biz ülkücü hareketiz. Verdiğimiz bir sözü unutamayız. Neyi teklif etmişsek sonuna kadar arkasında dururuz. TBMM’ye sunduğumuz kanun teklifi bir af değildir. Bazı suçlarla ilgili ceza indirimi kanun teklifidir. Toplam 7 maddeden ulaşmaktadır. Çekilmesi gereken ceza süresinde 5 yıl indirim yapılmasını teklif ettik. Teklifimizin tartışmasız arkasındayız.Geri dönüş yok, vazgeçmek yok.

İstisnalar hariç cezaevinde bulunanlar insan değil mi? Onların toplum karışma hakkı yok mu? Uyuşturucuyla MHP’nin ismini yan yana getirmek cehalet değilse cinayettir.

MHP olarak bundan böyle kendi göbek bağımızı kendimiz keseriz. Hiçbir ittifak bir tarafında reddedilmesi, yok sayılmasıyla ayakta kalamayacaktır. Hiç bir ittifak bir tarafında üstten bakmasıyla ayakta kalamayacak. AKP içinde ittifaka karşı olanlar göbek atabilirler. Bu kronikleşmiş süreci uzatmanın anlamı ve alemi yoktur. Mart seçimlerinde herhangi bir ittifak ihtimali kalmamıştır.

MHP’nin yarım asırlık mücadelesinde millet anlayışı uzaklaştırıcı olmamıştır. Kültürel eksende ‘Ne mutlu Türk’ün diyecek’ eksende yer almıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda millet kavramı birleştiricidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşittir. Partimiz ülkemizde yaşayan kardeşlerimizi Türk milleti kavramı içerisinde kucaklamaktadır. Kültürlerin üst kimlikle buluşması asıl ve esastır. Türklük üst kimliktir. Elbette Türküz, Türkçüyüz. Andımız Türk milletinin ruh kökünden kopmuştur. Danıştay çözülme sürecinin kötü bir hatırasını söküp atmıştır. Doğru yapmıştır. Çözülme sürecinin kamburundan kurtulmuştur. Bu hazımsızlığın maksadını nasıl yorumlayalım? Neymiş, Danıştay sınırlarını aşmış, kendisini yürütmenin yerine koymuş. Bunların hepsi zırvadır, temelsizdir. Papaz kararına ses çıkaramayanlar, andımızın okunduğunu duyunca ayağa kalkmışlar. Andımız etnik bir ifade değildir. Türk’üm demek ayıp mıdır, doğruyum demek yanlış mıdır? Bize kırmızı çizgi hatırlatması yapan gafiller utanmasınlar ki, MHP’nin kırmızı çizgisi Türklüktür. Biz ne faşist, ne kafatasçıyız. Türk olmanın bir bedeli varsa, can feda olsun. Türklükten taviz vermeyiz.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir