Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

İmamoğlu kontrolünü neden kaybetti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sinirleri şu sıralar çok bozuk. Ağza alınmayacak küfürleri ulu orta edecek kadar kontrolünü yitirmiş durumda. Bunun sebebi ne olabilir?

AK Parti’nin akıllı, kararlı muhalefeti Ekrem İmamoğlu’nun dengesini bozmuş olabilir mi? Ya da medyanın İBB Başkanı’nı eleştiren haber ve yorumları? İmamoğlu’nun bu küfürbaz hallerinin sebebi nedir?

Sanılanın aksine Ekrem İmamoğlu’nun moral bozukluğunun sebebi AK Parti ve iktidar çevreleri değil, bundan daha çok muhalefet çevreleri sorumlu gibi duruyor. İktidar baskısı bence İmamoğlu’nu fazla daraltmaz, İmamoğlu’nu korkutan aslında içeriden ihanete uğraması.

Ekrem İmamoğlu’nun ayarının Elazığ depremiyle aynı günlerde bozulduğunu biliyoruz. “Deprem yaralarını sarmaya gidiyorum” diye evden çıkıp Palandöken’de kayak yaparken yakalanması, ilk kez içerideki okların kendisine yönelmesini getirdi. CHP yöneticileri, genel başkan Kılıçdaroğlu ve FOX TV, İmamoğlu’nun arkasında durmayarak deprem tatilini eleştirdiler. Bu gelişmeyi “İmamoğlu’nun üstü çizildi” başlıklı yazımda anlatmaya çalışmıştım. İmamoğlu, bu tarihten itibaren üstünün çizildiği hissine kapıldı ve dengesi bozuldu.

O gün bugündür ortalarda “Atara atar, gidere gider” havasında dolaşıyorsa da hata üstüne hata yapmaktan da kurtulamıyor. Mahalle kahvesinde edilmeyecek küfürleri İBB Meclis toplantılarında yaptığına bakılırsa, İmamoğlu’nda ayar diye bir şey kalmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Meselenin deprem tatili olmadığını az çok kestirebiliyoruz. FETÖ darbesini savunan bir CHP ve genel başkan var karşımızda. FETÖ’ye kol kanat geren, arka çıkan bir medya düzenleri var. İmamoğlu’nun tatilini mi savunamayacaklar? İstanbul’u sel götürürken de İmamoğlu tatilini kesmemiş, telefonlara dahi çıkmamıştı.

Burada asıl mesele 2023 için farklı adayların, isimlerin yarışıyor olması. Ekrem İmamoğlu, kapalı kapılar ardında yapılan gizli anlaşmalarla bu rekabete kurban gitmekten korkuyor. Dengesinin bozulmasının, kontrolünü kaybetmesinin sebebi bu!

Kurtuluş Tayiz/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir