Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Mart 19, 2024

FETÖ mücadelesinin mimarına saldıranlar

Fetö’nün siyasi ayağına ilişkin tartışma sürüyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, son grup toplantısında FETÖ’nün siyasi ayağı olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ilan etti. Bu durumdan da FETÖ çok mutlu oldu. Zira Kılıçdaroğlu, sıraladığı 20 soruyla ifade ettiklerinin doğrudan hedefi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır.

Bu noktada hatta AK Parti’den arındırarak, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı FETÖ’nün siyasi ayağı olarak nitelendirme çabası, son derece özel bir önem taşıyor. Zira ortada hesaplı kitaplı özel bir çabanın olduğu çok açık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı FETÖ’nün siyasi ayağı ilan etmek; FETÖ mücadelesinin mimarını, miladını, direncini, kararlılığını kırma çabasıdır. O yüzden de FETÖ ve sevicilerinin ürünüdür. Ak Parti iktidarını yeterince ve kalıcı olarak tahkim edemeyeceğini anlayınca doğrudan hedefe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı koyan örgüt; dün de, bu gün de en büyük arzusu ve şer beklentisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FEÖ mücadelesindeki kararlılığını zayıflatabilmektir. Hiç kimse kusura bakmasın ama Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında bu mücadeleyi yılmadan, bıkmadan mezara kadar sürdürecek bir babayiğit göremiyorum. Varsa çıksın ortaya ve desin ki; “bu örgütün hâlâ diri ve canlı olan küresel ağını ve arkasındaki küresel efendilerine yüksek sesle haykırıyorum ki, sonuna kadar, canım pahasına bu casusluk şebekesinin kökü kazınana kadar mücadelenin esası da, neferi de, kararlılığı da benim. Özellikle de ABD’ye sesleniyorum, sakın ola ki FETÖ mücadelesinde benden medet umma. Ben iktidar da olsam muhalefette de kalsam FETÖ mücadelesi, benim için istiklal davasıdır ve sonuna kadar, kökü kazınana kadar, elebaşı teslim alınana kadar onunla mücadele içinde olacağım. Öyle CIA yan kuruluşlarına rapor hazırlatarak, raporda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedefe koyarak, adına ‘demokratik muhalefet’ dediğiniz her kimse onunla çalışma arzunuz olabilir ama bilesiniz ki FETÖ ve diğer destek olduğunuz terör örgütü PKK/PYD-YPG’ye bakışım benim de net ve bu terör örgütlerine karşı soluksuz mücadele benim de kararlılığımdır.”

Bir yurttaş olarak her siyasi parti liderinden bu sözleri duymak istiyoruz. FETÖ mücadelesinde topyekun kararlılık istiyoruz. Karşılıklı suçlamalar yerine, mücadelenin geldiği noktayı kurumsallaştırmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu noktada ki kararlılığını paylaşmak ve yaygınlaştırmak, sürekliliğini sağlamak ve adil bir biçimde adaletsizlik üretmeden, mağdurlar yaratmadan sürmesini istiyoruz. FETÖ’nün, 17/25 Aralık 2013 yargı darbesine bel bağlayanların, o günlerde FETÖ’nün yayın kuruluşlarında cirit atanların, yayın organlarına devlet el koyarken, onlara kol kanat gerenlerin, FETÖ yayın organlarına mülakat vererek, “Yargıda cemaat kadrolaşması var diyemem” diyenlerin FETÖ’ nün siyasi ayağından söz ederken, o günler de yaptıklarını da unutmamaları gerekir. Zira tarihlerde FETÖ’nün ne olduğu, neye, kime hizmet ettiği, tüm şerleri herkes tarafından biliniyordu.

Yine 15 Temmuz sonrası kontrollü darbe söylemiyle, FETÖ tetikçilerini miting alanlarında alkışlatarak FETÖ’ye umut olanların siyasi ayak tartışmasında ne yapmak istediklerini bilmek ve sorgulamak istiyoruz.

Tek amacımız, Türkiye’nin istiklalidir… Bu amaca ihanet edenler bizden değildir…

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir