Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

İmamoğlu’nu çizdiler mi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde birkaç gündür ciddi bir eleştiri dalgası yükseliyor. İktidar kaynaklı değil bahsettiğim bu eleştiri dalgası, daha çok muhalefetin kendi içinden. İmamoğlu’nun şu ana kadar hiç olmadığı kadar kendi içinde eleştirildiğine şahit oluyoruz.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Elazığ’da yardımları denetlemek için görevlendirdikleri İmamoğlu’nun Palandöken’deki tatil fotoğraflarını görünce kendisini daha fazla savunamadı. Öztrak, “Tatil herkesin hakkı” diyerek İmamoğlu’nu üstü örtülü bir şekilde uyardı.

Asıl bomba CHP’nin derinleriyle bağlantılı ismi Barış Yarkadaş’ın İmamoğlu’nu açıktan hedef alan sözleriydi. Yarkadaş “Elazığ’da 41 kişi hayatını kaybetmişken İBB Başkanı’nın Erzurum’a gitmesi ve orada tatil yapması doğru olmamıştır” dedi. Yarkadaş, ayrıca “İmamoğlu’nun çalışma arkadaşı bana, Ekrem Bey’in ‘Benim tarzım bu, toplum da buna alışacak’ ” dediğini aktardı.

Muhalefet cephesinde kuşkusuz büyük bir “liderlik” yarışı var. Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun kendisini gölgelemesini daha fazla kaldırabilecek mi? CHP içinden gelen eleştirilere bakarsak, İmamoğlu’nun üstünün çizilme kararı alınmış gibi.

Zaten muhalefetin, özellikle de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bir karar vermesi gerekiyor; Ekrem İmamoğlu ismi bu kadar öne çıktığına göre muhalefetin “lideri” olarak tescillenmeli, gelecekteki “cumhurbaşkanı adayı ve CHP genel başkanı” ilan edilmeli.

İmamoğlu’nun kendini böyle gördüğüne şüphe yok; ama son günlerde CHP cephesinden yükselen eleştirilere bakarsak İmamoğlu’na “İBB Başkanı sınırları içinde kal, yoksa hoş olmaz” mesajı iletiliyor. İmamoğlu mesajı doğru algılayamazsa, kendisi de Muharrem İnce’nin akıbetini paylaşır. Herhalde son birkaç günde CHP içinden kendisine yöneltilen eleştirilerin satır arası böyle olsa gerek.

FETÖ’nün yurtdışındaki önemli isimleri de bir süredir “Biz olmasaydık İmamoğlu seçilemezdi, kendisine gelsin” türünden mesajlar paylaşıyorlar. Yani anlayacağınız muhalefetin liderliği konusunda alttan alta büyük kavga başlamış. İmamoğlu’nun daha bir sürü rakibi var; Abdullah Gül, Ali Babacan ve Meral Akşener bu isimlerden birkaçı. İmamoğlu kendisini daha çok içeriden gelecek darbelere hazırlamalı. Palandöken tatilinin öncelikli dersi budur!

Kurtuluş Tayiz/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir