Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Cinayet Merkezi

Oldukça profesyonelce işlenen bir cinayetti. Belli ki failler özel eğitim almış kişilerdi. Olayın arkasındaki merkezler de daha o günden belliydi. Alman Gizli Servisi ve FETÖ olağan şüphelilerdi.

Çünkü Necip Hablemitoğlu, Alman vakıflarının ve “cemaat” denilen yapının bütün kirli çamaşırlarını ortaya döküyordu. Kitaplar yazıyor, gazetelere açıklamalar yapıyor, televizyon programlarında anlatıyordu…

Kirli yapıları ve arkasındaki derin güçleri çok önceden çözmüştü.

O yüzden susturuldu. 17 sene önce kapısının önünde katledildi.

Eldeki bazı verilere rağmen, olayın aydınlatılması o günden bu yana mümkün olmadı. Büyük ihtimalle de “karartma görevini” FETÖ’cü yapı gerçekleştirdi. Faillerden biri olan Nuri Gökhan Bozkır2015’te Türkiye’den kaçırıldı. Asıl tetikçinin adı ile ilgili bilgilere de ulaşıldı. Ancak, o da yakalanamadı.

Kim bunlar?

Bunlar Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Özel Kuvvetler mensupları. Ukrayna’da yakalanan Bozkır’ı biliyoruz artık. Diğeri ise adı soruşturma dosyalarına giren bir yüzbaşı. Belli ki Hablemitoğlu Suikastı onlara ihale edilmiş.

Ordu’nun seçme elamanları bunlar. Ancak, yakın tarihte Türkiye içindeki bazı gizli operasyonların merkezi ve tetikçi olarak kullanıldıklarına dair çok ciddi iddialar bulunuyor.

Birini iyi biliyorum…

1980 öncesi darbe zeminini hazırlayanlar arasında da bunlar vardı. 1980 Yılında peş peşe iki büyük operasyon gerçekleştirdiler. Biri Ankara-Bahçelievler’de yaşandı. Bir gece MHP Genel Merkezi basıldı. Semtin bütün ışıkları söndü ve silahlar patlamaya başladı. Bahçelievler Karakolu’nun hemen çaprazında bulunan MHP Genel Merkez Binası’nı hedef aldılar. Girişteki polis kulübesini bastılar. Oradaki görevliler ile birlikte yanındaki MİSK Eğitim ve Kültür Merkezi’ndeki iki genci katlettiler. Her iki binaya da bombalar bıraktıktan sonra ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler.

O gün MHP’nin Ankara dışında bir mitingi vardı. Herkesin o mitingde bulunması büyük bir faciayı önledi. İlginçtir, dakikalarca süren silah ve bomba seslerine rağmen, karşı kaldırımda bulunan Bahçelievler Polis Karakolu’ndan herhangi bir müdahale olmadı.

Bu ekip, birkaç gün sonra Selanik Caddesi’ndeki Ziraat Mühendisleri Odası Baskınında ortaya çıktı. Orada da ışıklar söndü, orada da pek çok kişi katledildi.

Bu olaylar yaşanırken, Ankara’da sıkıyönetim vardı! Güvenlik asker tarafından sağlanıyordu. MHP Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Irmak ile Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Güngör, bu saldırganların isimlerini verdi. Özel Kuvvetler elemanlarıydı bunlar. Ama haklarında hiçbir işlem yapılmadı.

***

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından TSK’da büyük temizlik yapıldı. Hablemitoğlu Suikastı zanlısı Bozkır’ın Ukrayna’da yakalanması ile birlikte önemli bir kapı açıldı.

Eğer Türkiye’ye getirtilebilir, diğer zanlılar da yakalanıp konuşturulabilirse, bir değil, karanlıkta kalmış birçok olay aydınlanabilir. Türkiye’nin yakın tarihindeki karanlık dehlizlere girilebilir.

Çok önemli bu gelişme. İyi değerlendirilebilirse, önümüzde geçmişe doğru oldukça geniş bir pencere açılabilir.

Emin Pazarcı/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir