Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 18, 2024

Antarktika’ya asker gönderelim tarafsızız zannetsinler!

Yıllardır muhalefete “Suriye’de ne işimizin olduğunu” anlatmaya çalışıyoruz…

Başta ABD ve Rusya askeri üsleriyle orada, “koalisyon güçleri” adı altında AB ülkeleri orada, terör örgütleri orada, sınırımızda terör koridoru oluşturmaya çalışanlar orada, silahları sınırımıza yığanlar orada, hiçbirinin sınırı yok ama alayı orada,.., Ve sınırımızdan gelen milyonlarca mülteci de burada..,

Sormaya devam ettiler; “Peki ama ne işimiz var Suriye’de?” Yüzyıllık planlarını bozduğumuz, yaptığımız operasyonlarla Türkiye’ye rağmen Ortadoğu’yu dizayn edemeyeceklerini gösterdiğimiz emperyalistler de aynısını söylüyorlardı; “Ne işiniz var Suriye’de?..”

Sınırımızın hemen dibinde bağımsızlığımızı egemenliğimizi tehdit eden, vesayet savaşlarını sürdüren işgalci egemen güçlerin Türkiye’deki temsilcisi gibi CHP… Aynı dili kullanarak siyaset yapıyor…

Maçaları yeseydi, Barış Pınarı Harekatı için tezkereye “evet” demezlerdi… “Evet” derken “İçimiz yana yana” diye de “şerh” koymuşlardı netekim! (TSK’ya Suriye ve Irak’ta sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkereye CHP’nin ‘Hayır’ dediğini de hatırlatalım. -Ekim 2014-)

***

Derken geldik Libya’ya…

Türkiye ve Libya bir anlaşma yaptı. “Türkiye ile Libya arasına petrol ve doğalgaz çalışmalarında ‘deniz yetki alanı şeridi’ çekildi. Bu şerit Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Mısır arasında kalkan oluşturdu.” Türkiye, ‘Doğu Akdeniz’de ben de varım’ dedi ve dengeler değişti.

İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, Mısır, Fransa, İtalya başta olmak üzere o sularda gezinen, Akdeniz’e kıyısı olan olmayan kim varsa rahatsız oldu…

Başkan Erdoğan’ın; “İsterlerse Libya’ya asker gönderebiliriz” çıkışıyla daha da telaşlandılar.

CHP geri durur mu? Aynı telaşı onlar da hissediyorlar!

Önce CHP’li vekil Utku Çakırözer konuştu; “Türkiye askeri işbirliği anlaşması ile hem bölgede hem dünyada Libya’daki çatışmalı ortamda taraf tuttuğu izlenimini vermektedir.” (Efendim “Taraf tutuyor” izlenimi verirmişiz?! Yahu “deniz yetki alanı” anlaşması yapmışız Libya hükümetiyle. Taraf derken?!..)

Sonra Faik Öztrak devam etti; “Libya’ya asker gönderilmesine karşıyız” dedi…

Son noktayı Kılıçdaroğlu koydu; “Ne işimiz var Libya’da?!..” Aynen, “İsrail, Mısır, Yunanistan, Suudi Arabistan, Fransa, İtalya..vs,”nin dediği gibi, “ne işimiz var Libya’da?..”

Ahan da, döndük mü başa?.. Artık bunu anlatmaya çalışacağız. Evet, çok işimiz var Libya’yla…

Yine “içleri yana yana”, “evet” diyecekleri günleri görürüz inşallah!..

Hikmet Genç/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir