Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

Tezkere ‘Millet İttifakı’nı bozar mı?..

İstersen bin defa anlat, yine aynı şeyi söylüyorlar;

“Tamam da Suriye’de ne işimiz var?!..”

Başta ABD ve Rusya olmak üzere orada, koalisyon güçleri adı altında bütün dünya orada. Üstelik hepsi barış ve huzur için orada!.. Hele ABD.., demokrasi getirmek için fazladan orada!.. Terör örgütleri orada… Bizim dışımızda hiçbirinin sınırı yok. Ama orada ne işimiz var?!..

Evet, istersen bin defa anlat. Sınırımızda terör koridoru oluşturuyorlar. PYD/YPG PKK’nın Suriye koludur. ABD Suriye’ye binlerce TIR silah gönderdi, gönderiyor. YPG/DEAŞ gibi yeni proje terör örgütleri için zemin hazırlanıyor. Bölgedeki tüm terör örgütleri öncelikle Türkiye için en büyük tehdit, ülkemizin bekası, meşru müdafaa hakkı..vs, ne anlatırsan anlat. Emperyalizmin uşakları, zamanında sürülmüş tarlamızın kozalakları tabii ki bundan rahatsız. Salağa yatanların (yatıp yatmadıklarından da emin değilim) sihirli cümlesi ise aynı; “Ne işimiz var Suriye’de?!..”

Bir de ne dediklerini kendileri bile anlamayan, “bi’şey dedi galiba” dediğimiz bazı sanatçılarımız var. Onlar da “savaşa hayır” sloganıyla Suriye ve harekatı yorumluyorlar! (“Ayn El-Arab”a, “Aynen Arab” diyecek kadar mevzuya hakimler de üstelik!..)

***

Türkiye operasyona hazır. 110 kilometre uzunluğundaki bir alandan söz ediyoruz. Şimdiye kadarki en büyük operasyon…

ABD açıklama yaptı; “Silahlı Kuvvetlerimiz, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak.”

Neticede ABD askerleri bölgeden çekilmeye başladı. İlk etapta 20 araçlık konvoy güneye doğru hareket etti.

Doğru diplomasi, kararlılık ve daha önceki başarılı harekatlarımızın neticesidir bu.

***

HDP’yi saymıyorum. Zira “sırtlarını dayadıklarına” operasyon yapılacak!

CHP’nin durumu ise sıkıntılı. Bu satırları yazarken Kılıçdaroğlu yapılacak operasyon için tezkereye “evet” diyeceklerini açıkladı. Ama, “bataklık, girmeyeydik iyiydi” demeyi de ihmal etmedi.

Peki CHP’nin en sağlam müttefiki HDP n’apacak şimdi?.. “YPG bize mi saldıracak?” diyen Kılıçdaroğlu tezkereye “evet” demekle, “bari biz saldıralım” mı demiş oldu?..

‘Tezkere’ ittifakı bozar mı?.. “Sırtımızı dayadık, sırtımızdan vurdunuz!” derler mi? “Demokratik güçler” ayrılır mı?!, İmamoğlu üzülür mü?.. Kim kimi kucaklayacak şimdi?!..

Hikmet Genç/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir