Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Herkes Bize Düşman

Şimdilerde bu geyiğin boynuzları parlatılıyor.
Peki biz birinci dünya savaşında kimle savaştık; ‘Düveli muazzama’
Çanakkale’de kime direndik; ‘Yedi düvele’
Bu salaklara durumu daha iyi anlatmak için bir Atatürk öyküsü yazayım:

Bir gün İtalyan Büyükelçisi Atatürk ile görüşmek ister ve huzura kabul edilir. O zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında konuşulduktan sonra, büyükelçi “Ekselans, dün Roma ile yapmış olduğum bir görüşmede hükümetimizin Hatay’ı almak istediği kararını size iletmem söylendi’ der.
Odada buz gibi bir hava eser. Atatürk, büyükelçiye bir şeyler daha ikram eder ve iki dakikalığına odadan ayrılır. Döndüğünde ayağında çizmeleri, üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. Doğruca masasına gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak’ın bağlanmasını ister ve Çakmak’a: ” Paşa, İtalyan dostlarımız Hatay’a gelmek istiyorlarmış. Hazır mıyız” der. Fevzi Çakmak durumu anlar ve “Biz hazırız Paşam” diye yanıtlar…Atatürk büyükelçiye döner ve: “Biz hazırmışız. Hükümetinize söyleyin, isterlerse gelip Hatay’ı alabilirler” der..

Yani düşman olmayalım diye ne yapsaydık? İçimizdeki FETÖ cü hainlerle işbirliği içinde bazı güney kentlerimizi tüneller, çukurlarla donatıp içlerine bombalı tuzaklar kurarak ‘halk savaşı’ yaptıklarını iddia eden güruhu toplayıp güneyimizde onlara bir devlet kurdurmaya çalışanlarla nasıl dost kalabilirdik? Onların höt dediğinde ‘amman efendim’ diye ayaklarına kapanan Arap dünyasının rezil kepaze rejimleriyle nasıl dost olabilirdik? Hemen söyleyeyim; onlar gibi yaparak.

Bunlar Atatürkçü geçiniyor. Atatürk mezarından kalksa bunları sopa ile kovalamaz mı? AK Parti iktidarının ilk yıllarında ‘sıfır sorun’ politikası vardı destekledi mi bunlar; yooo……. Kıbrıs sorununu çözmek isteyince ‘ver kurtul, ver kurtul’ diye diye taş koymadılar mı? Ermenistan’la ilişkileri düzeltmeye çalışırken çelme takmadılar mı? Hele de kanı durdurmak için ‘çözüm süreci’ gündeme geldiğinde ‘akil adamları’ her yerde taşa tutmadılar mı? Terörist başıyla masaya oturuluyor diye kıyametleri koparmadılar mı?

Çözümün parçası değilseniz sorunun parçasısınız demektir. Bu FETÖ den kopya çekerek politika yapma yeteneksizliği vallahi yıldırdı beni. Evet; gerçekten sorunun parçasısınız. Ayak bağısınız. Başkalarının borazanını üflüyorsunuz hep.

Firuz Türker

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir