Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Birbirlerine düştüler

İnsani bir konu bu: Dünyanın üzerinde uzlaştığı bir insanlık suçundan bahsediyoruz. BM ve UNİCEF, raporlar hazırlıyor, mücadele yolları arıyor; ama sorun bir türlü çözülemiyor.

“Çocuk Savaşçılar” küresel bir sorun olarak önümüzde duruyor.

Terör örgütleri, eline silah verdikleri binlerce çocuğu alabildiğine istismar ediyor. Hem ölüm makinesi olarak kullanıyor, hem de ölümlerine sebep oluyor. PKK denilen terör örgütü de bu durumda. İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün PKK’ya ilişkin pek çok tespit ve raporu var. Çocukları kandırarak, bazılarını da kaçırarak dağa götürüyor. İnsanlık dışı metotlarla, hem terörist, hem de cinsel obje olarak kullanıyor. Kurban olarak seçtiği çocuklardan “terörist suçlular” ortaya çıkarıyor!

Türkiye, yılladır BM’nin “savaş suçu” olarak kabul ettiği insanlık dışı uygulamaların sahibi terör örgütü PKK ile uğraşıyor. Son dönemde teröre karşı verilen mücadele başarılı sonuçlar verince, vatandaş üzerindeki baskı kalktı. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapıp “verin çocuklarımızı” diyen ailelerin fotoğrafı ortaya çıktı. Bu satırların yazıldığı dakikalarda aile sayısı 23’tü, ama tepki dalga dalga büyüyor…

Öyle bir toplumsal baskı oluştu ki;

O çocukları dağa, terörün kucağına taşıyan HDP’nin Grup Başkan Vekili Saruhan Oruç bile “Orada oturan anne-babaları çok iyi anlıyoruz” açıklaması yapmak zorunda kaldı.

Sen misin bunu diyen?..

Hemen PKK baronları devreye girdi. PKK kurucusu ve KCK yöneticisi Mustafa Karasu, HDP’ye tepki gösterdi. Oruç’a, “O ailelerin anlaşılacak bir yanı yoktur” cevabını verdi:

-Bu aileler, özel savaş planlaması ve oyunları temelinde oraya gönderilmişlerdir.

HDP’lilere “susun” talimatını verdi. Çünkü ortaya çıkan fotoğraf ve HDP’lilerin bu sıkışmış hali, terör baronlarını çok rahatsız etti. Siyasi destekçilerine aba altından sopa göstermek ve ayar vermek zorunda kaldılar.

Duruş konusunda birbirlerine düştüklerini söyleyebiliriz, rahatlıkla. Dağda ve Türkiye dışında bulunanların sırtında yumurta küfesi yok. Ancak, onların siyasi uzantısı olan HDP’liler büyük bir baskı altında. Ortada bir insanlık dramı ve suçu var, bunu da savunmak çok zor.

Göreceksiniz çatlak daha büyüyecek. Annelerin kararlı tutumu devam edip, sayı arttıkça, üstüne bir de bölge halkının desteği devam ettikçe, terör ortaklığı çok daha büyük sıkıntılar yaşayacak.

***

Bu güzel gelişmelere rağmen, ciddi bir sıkıntımız var bizim. Ailelerin sayısı arttıkça, Diyarbakır’daki isyanı etkisizleştirip değersizleştirme çabaları ortaya çıkmaya başladı. O annelere “Ne işiniz var HDP önünde, gidin evlatlarınızı devletten isteyin” diyenler çıkmaya başladı.

Devlet gerekeni yapıyor zaten. Terör yapılanmasını yok edip, sorunu kökten çözmek için etkili bir mücadele yürütüyor.

Anneler ise evlatlarını yitirdikleri yerde arıyorlar. Biraz da sorumlulardan hesap sormak için oradalar. Çocuklarını isterken, başka ailelerin de aynı acıyı çekmemesi için çırpınıyorlar. Kimse kusura bakmasın, ama…

Onlara başka adres göstermek, işlenen insanlık suçuna örtülü destektir! Aptal değil bu millet.

Emin Pazarcı/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir