Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 18, 2024

Hicret ve Hicri Yılbaşı

1. Hicret, müşriklerin eliyle zorla bir kovulma, yenilgi, sığınma bir savrulma veya çaresiz ve rotasız bir kaçış değil; en sade ifadeyle Mekke’yi nübüvvetten mahrum bırakmak karanlığa gömmektir…
2. Hicret göstermiştir ki Müşrik Mekke, Medine-i Nebinin alternatifi rakibi muadili ve hasmi değil; Peygambersizlik, Vahiysizlik en kötüsü İslamsızlık halidir.
3.Hicret, Yesribi bu dünyanın saadet beldesi Medine yapmak; güneş şehri, göklerin krallığı gibi ütopya olmaktan çıkarmak; yaşanmış, lezzetine varılmış bir “Model Şehir-Devlet” haline dönüştürmek ismi konulmamış bir devletin, “Seyyidi hadim olan bir siyasetine ram edip idaresi kendini hissettirmeyen bir Rehbere ve Risalete” kavuşturmaktır..
4. Hicret, asırlarca birbiriyle kavga eden yerli kabileleri Ensar, hicret edeni muhacir yapıp Kardeşlik anlaşmasıyla birbirine zimmetleyip ümmet yapmaktır.
5. Hicret, ehli kitabı bilhassa yahudileri tıpkı Musa ahidi gibi ahit toplumuna dönüştürmek muahede toplumun dönüştürmektir
6.Hicret, Yahudilere “Hz. Musa( as) gibi bir peygamber” geldiğini “fiilen, de facto ve “de Iure/Hukuken göstermek, ihanet edince Hz. Musa’nın yaptığı gibi katledileceklerini sürüleceklerini göstermektir..
6. Hicret, devrimci Tevhidin en somut ve en büyük göstergesi olup Müslümanca yasamak için gelişmek, basit bir yer değiştirmek değil; dönüştürmek ve herkesi kendisine benzetmek maksadıyla mücadele etmenin gerçek ismidir..
7. Hicret, tarihi değiştirmenin inisiyatifi elinde bulundurmanın Müslümanca olduğunu tüm aleme ilan etmektir…
8. Hicret, bir silinme ve yok olma değil ; bir gün şehrin putlarını yerle bir edip şirkten arındırmak, sahtelikleri, batıllıkları, zulmü ve cahiliyyeyi barış içinde ve alenen ilan etmek ve ortadan kaldırmak üzere Tekrar Geri Gelmek” hedefiyle “sessizce” gizlice aniden ve sükûnet içinde gitmektir …

Prof. Dr. Mustafa ALICI

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir