Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

Heykeli Bırak, Kaplumbağaya Bak!

Otoyol açıldığında sosyal medya hesabımdan şunu paylaşmıştım; “Şimdi de, İstanbul-İzmir arası çok kısaldı” diye şikayet ederler mi acaba?!..”

Kendimce şaka yapmıştım. Öyle ya, “yolu niye kısalttınız lan” diyecek bir manyak yoktur diye düşünmüştüm…

Valla varmış…

Ciddi ciddi “Otoyol yüzünden artık ağaçları, tarlaları göremeyeceğiz. Gözleme neyin yiyemeyeceğiz. Ayran, karadut içemeyeceğiz. Otobanda asfalt üstünde hızla ilerleyeceğiz…” diyenler çıktı. (Yahu uçağa da binme o zaman. Yaptığın seyahatten hiçbir şey anlamıyorsun!)

Aslında en güzeli yürümek ama bu sefer de fazla uzun sürer!..

Demet Akalın yeni otoyolu kullanmış, yolda ilerlerken; ‘mis gibi yol, yapandan Allah razı olsun’ demiş…

Vay sen misin otoyola mis diyen. Ona da kızdılar.

Hatta CHP’li Mahmut Tanal, Akalın’ın otoyolda çok hızlı gittiğini iddia edip, savcılara suç duyurusunda bulundu.

***

Artık “eziklik, tükenmişlik sendromu” mu dersiniz, yoksa “nevrotik depresyon” ya da Paranoid şizofreni” mi dersiniz bilemiyorum ama maalesef kafa bu…

Heykel dikmekten başka bir şey bilmeyen CHP’nin ürettiği politika bu!

Sarhoş adam heykeli, eşek heykeli, çekirdek çitleyen eşek heykelinden tutun da “anadan üryan müzisyen” heykeline kadar her şeyin heykelini yaptılar. Hızını alamayıp kendi büstünü yapan CHP’li belediye başkanı var yahu.

***

Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu yine bir Atatürk heykeli açılışı yaptı. Üstelik Ardahan’da!.. Heykel açma işinde de bayağı ilerlediler. Butona basarak açıyorlar. Hoş, buton çalışmadı ama olsun. İlk kez denediler. Bir dahaki sefere dokunmatik ekranla açılış da deneyebilirler!

Ha, daha faydalı işler yapan da var elbette. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kuruyan bir ‘gölet’e 40 ton su takviyesi yapmış. Oradaki kaplumbağalar böylece hayata tutunmuş.

Bak bu iyi. Zira kaplumbağalara can suyu olmak heykel dikmekten daha faydalıdır.

Lakin sahili kirlenmiş, su sıkıntısının yaşandığı, zabıtanın belediyenin ortalıkta görülmediği, her tarafı betonlaşmış Bodrum’u kurtarmak için de bi’şeyler yapaydın eyiydi başgan!..

Hikmet Genç/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir