Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 23, 2024

Peş Peşe İniş Yapıyorlar

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “S-400 sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı’na intikaline bugün başlandı.” denildi. S-400 taşıyan uçaklar peş peşe Ankara’ya indi.

Rus S-400 Hava Savunma Sistemi’nin intikal ettiği Ankara’da bulunan Mürted Hava Üssü’nde yoğun saatler yaşanıyor. Rusya’dan S-400 parçalarını taşıyan üçüncü uçak da Mürted Hava Üssü’ne indi. Uçaklardaki S-400 parçaları Mürted Üssü’ndeki hangarlara yerleştiriliyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan bugün yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesinin 11 Nisan 2017’de imzalandığı ifade edilmişti

Açıklamada, “Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi’nin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır” denilmişti.

TÜRKİYE GERİ ADIM ATMADI

Ulusal savunmasını güçlendirmek için Rusya’dan S-400 sistemi satın alan Türkiye, ABD yönetiminin tehdit ve şantajlarına rağmen geri adım atmayarak dünyaya örnek oldu. Türkiye’nin talebiyle, ilk olarak 2020 Mart olarak belirlenen teslim tarihi bu yılın temmuz ayına çekildi. Dünyanın en iyi hava savunma sistemi olarak gösterilen S-400’lerin ilk parçaları, planlandığı gibi Türkiye’ye ulaştı.

gunes.com

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir