Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

İzlanda

Alan: 103.000 km²
Nüfus: 338.349 (2017) olan, Büyük Britanya’nın kuzeybatısında yer alan bir ada ve Avrupa ülkesi.. Adı buz adası anlamında ‘island’.
2016 Avrupa şampiyonasında İngiltere’yi 2-1 yenerek çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde Fransa’ya 5-2 yenilerek elendi.
2018 dünya kupası elemelerinde bizimle aynı grupta idi her iki maçta da bizi yendi.
Rusya’daki finallerde Viking tezahüratlarıyla ilgi çekti. Fakat başarılı olamadı; Sadece Arjantinle 1-1 berabere kalarak grup sonuncusu olarak ilk turda elendi.

Bizim milli takımız da son dünya şampiyonu karşısında ezici bir galibiyet almış olmanın haklı gururu ve moraliyle maç yapmak üzere bu ülkeye gitti.
İzlandalılar yabana atılacak gibi değiller nüfuslarının azlığına rağmen futbola büyük değer veriyorlar ve bu konuda pek çok yatırımları var.

Ama onlar bu konumlarına güvenemediler. Milli takımımızı demoralize etmek için nezaketsizliği ve kabalığı seçtiler. Hak ettikleri cevabı sahada verebilmeyi arzuluyorum. Bu yaptıkları moral bozmak bir yana futbolcularımızı motive etmiştir.Yarın akşam göreceğiz bakalım, böyle yaparak maç kazanılıyor muymuş.

Emre’ye tuvalet fırçası uzatıp bir de telefonla kayda alan terbiyesize gelince;
Emre’nin yerinde olsam fırçayı alır, teşekkür eder, yerine bir rulo tuvalet kağıdı hediye ederdim. Bir yerlerini temizlesin de ortalıktan koku kalksın.
Firuz Türker

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir