Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

İstanbullu İstanbul’u Vermez!

An vardır bir ömür yaşanamaz,

An vardır yaşanır, bir ömür unutulamaz!

Silinip giden mekanlara inat,

Yaşayanları ve yaşananları bekleyen anlar vardır…

Asla şairlik iddiasında değilim, şiirleri kendince anlayan ve kendince yorumlayan bir insanım!

Yukarıdaki mısraları da merhum Yazıcıoğlu’nun sağlığında 2002 seçimlerinde BBP listesinden aday olduğumda İzmir’de yazmıştım!

Bu yazıyı yazmak için bilgisayarın başına oturup tuşlara basmaya başladığımda birden bu mısralar parmaklarımdan döküldüler ekrana!

Evet, bugün tarihe geçecek bir gün!

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde, İstanbul seçimlerinin şaibeli bir şekilde neticelenmesi sonucu, mahkeme kararıyla yenilendiği bir gün!

31 Mart seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun aklımda kalan en belirgin sözü, ‘’CHP Belediyelerinde asla bir tek kişinin işine son verilmeyecek! Bu Kılıçdaroğlu’nun namus sözüdür’’ olmuştu!

Bendeniz, CHP’yi memleketim Ordu’dan ve gençlik yıllarımın geçtiği İzmir’den çok iyi tanıdığım için bu söze asla inanmadım!

Bakınız, bu resim 31 Mart seçimleri sonrası seçilen, Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ilk icraatı! Hemen yanı başımdaki bacağını iş kazasında kaybetmiş bir kardeşimiz, işaret ettiğim de kanser tedavisi gören ve eşi tarafından terk edilen bacımız!

Ne mi yaptılar?

‘’CHP’li belediyelerden asla kimse atılmayacak! Bu Kılıçdaroğlu’nun namus sözüdür! Eğer böyle bir şey olursa bana gelin’’ dediği için Ankara’ya CHP genel merkezine yürüdüler!

Bu resimse, bir başka acı!

Bu resim 31 Mart seçimlerinde, şaibeli İstanbul seçimlerinden sonra, bundan tam 100 yıl önce al bayrağımızı çiğneyerek İzmir’e giren Yunanistan’ın en itibarlı medyasının attığı manşet!

Bu resme ilk anda cevap vermesi gereken Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu olmalıydı, oysa, ‘’Ne var bu İstanbul’da’’ demeyi tercih ettiler!

İmdi, bu resme çok ama çok dikkatli bakınız!

Bu savaş gemilerinin bulunduğu sular Mersin ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arası, senin yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin karasuları!

Bak iyice bak!

9 ABD, 3 Fransa, 2 İtalya, 1 Kanada, 1 İspanya, 1 Belçika, 1 Portekiz, 1 Hollanda bandıralı gemiler!

Peki, ne için buradalar?

31 Mart seçimleri sonrası yukarıda aslını yayınladığım Türkçe meali, İstanbul’u ele geçiren bir Yunan, manşetini atan ve ne Kılıçdaroğlu ne de İmamoğlu’nun gereken cevabı vermediği Yunanistan’ı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı korumak için!

Ey İstanbullu!

Bunlar, bundan 100 yıl önce bugün de, buradalardı!

Hedefleri de İstanbul’du!

9 Eylül 1922’de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk Milleti, İzmir’den bunları denize döktü!

Evet, 100 yıl sonra yine geldiler, ancak İstanbullu İstanbul’u vermez!

Ahmet Yenilmez/gunes.com

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir