Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Ortak İdeolojilerinin Adı Erdoğan Düşmanlığı!

Uzunca bir süredir, yazılarımda, konuşmalarımda, tiyatro sahnelerimde, televizyon programlarında üzerinde durduğum konu, yüz yıl öncesinin finalinin görüldüğü üzerine olmuştur!

Bir haftayı aşkın zamandır Avrupa’da Fransa’nın Strasburg şehrindeyim, son yazılarımın konusu da buralarda gördüklerim, şahit olduklarım üzerine oldu!

AB (Avrupa Birliği) Parlamentosunun önündeki PKK çadırı, bir cafede karşılaştığım Konyalı Siyonist derken, sizler olayları içeriden yaşarken ve görürken bendeniz buralarda yaşıyor, buralardan görüyorum!

Size öncelikle şunu yazmak isterim, içerimizde kim kimin yanında, kim kimlerle saf tutmuş, kim kime sövüyor, methiyeler düzüyorsa, buralarda da durum aynı ve bu manzara, burada daha çok acıtıyor  canını insanın!

Dün, karikatürlerle itibarsızlaştırılarak, ‘’Kızıl Sultan’’ iftirasıyla merhum Sultan II. Abdülhamid Han nasıl alaşağı edilmişse, bugün de aynı itibarsızlaştırma Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan için yapılmaktadır!

Buyurun, dönemin Fransız basınında çıkan Abdülhamid tasviri!

Hemen yanındaki de hemen hemen aynı dönemlerde, bizim içimizdeki sanatçılarımızın (!) Sultan II. Abdülhamid Han tasviri!

Peki, neydi içte de dışta da bunları kudurtan?

Merhum Sultan, 300 milyon altın borcu, 30 milyon altına indirmiş, okul, yol, liman, fabrika açmaya başlamış, özellikle asli unsura krediler dağıtmaya kendi müteşebbisini oluşturmaya çalışmıştı!

Ardında da 1552 eser bırakmıştı!

İlk iş olarak, başına Yunan’ı bela ettiler!

Yaptırdığı demir yolu sayesinde, Yunan mağlup edildi, lakin Osmanlı hak ettiği savaş tazminatını alamadı, düzelmeye başlayan ekonomisi aksamaya başladı!

Sultan Abdülhamid Han, 27 Nisan’ı 28 Nisan’a bağlayan gece Sirkeci’den bir tren vagonunun içerisinde Selanik’e sürgün edildikten sonra, hızla dağılma başladı!

Peşinden Sevr, derken Mondros dayatması…

En nihayet, yokluk çaresizlik içerisinde yangın yerinden kurtarabildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti!

Buyurun, iktidara gelir gelmez, yaptıkları İMF’ye borcu kapatmak, yol, köprü, hastane, havalimanı, tünel, üniversite açmak olan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, Avrupa’da çıkan bir karikatür!

Yüz yıl öncesinde, merhum Sultan II. Abdülhamid Han için çizilen karikatürlere ne de çok benziyor değil mi?

Aslına bakarsanız mesele de bu ya!

Fazla söze ne hacet, bugünkü içte ve dışta ittifak halinde olanların da niyeti, milletimizin geleceğini tıpkı yüz yıl öncesindeki gibi yapmak değil de nedir, Allah aşkına?

Hani, diyor ya Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, ‘’Sanatçılar artık konuşacak’’(!)

Onlar, hiçbir zaman konuşmadılar ki, hep birileri tarafından konuşturuldular!

Ortak ideolojilerinin adı, dün merhum Sultan II. Abdülhamid Han idi, yüz yıl sonrasında da Recep Tayyip Erdoğan!

Bu ideolojinin hedefi, dün Osmanlı idi, bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti!

Ahmet Yenilmez/Güneş

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir