Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 16, 2024

ABD’de Terör Toplantısı

FETÖ destekli zillet ittifakı, 23 Haziran’daki İBB Başkanlığı seçimi öncesi, yeni kumpaslar için ABD’de buluştu. İmamoğlu’na destek paneline, firari FETÖ’cüler, HDP’nin sözde temsilcisi ve CHP’li Tanrıkulu da katıldı.

31 Mart’taki yerel seçimler için Pensilvanya ve ve Kandil’le işbirliği yapan ancak YSK’nın hukuki kararıyla İstanbul’da büyük bir hezimete uğrayan CHP, 23 Haziran’da yenilenecek İBB Başkanlığı Seçimi için yine terör örgütleriyle işbirliği yapıyor. Türkiye’yi kaosa sürüklemeyi amaçlayan Gezi kalkışmasının destekçilerinden New York merkezli Türkiye Araştırmaları Enstitüsü, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek veren bir panel düzenledi.

FETÖ FİRARİSİ DE ORADA 

Panelde, PKK’nın siyasi kolu HDP’nin sözde ABD temsilcisi Giran Özcan, FETÖ firarisi eski CHP milletvekili Aykan Erdemir’le birlikte konuşma yaptı. PKK’lı teröristlerin avukatlığını yapan ve cenazelerinde boy gösteren CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Skype’la bağlandığı toplantıya, terör örgütü propagandası iddiasıyla yargılanan Doç. Dr. Cem Özatalay’la, ihanet bildirisine imza atan akademisyenleri destekleyen Ayşe Bingöl Demir de konuşmacı olarak katıldı.  Panelin ABD’li katılımcıları da Türkiye karşıtı faaliyetleriyle biliniyor. Bu isimlerden Prof. Dr. Chad Kautzer, Türkiye’yi, PKK’yla mücadelesinde katliam yapmakla itham eden ve terör örgütlerine destek veren bildirilere imza atan akademisyenlerin ABD’deki sözcüsü konumunda. Sarah Clarke ise söz konusu akademisyenlere yakınlığıyla biliniyor. Öte yandan Clarke, Gezi olaylarını finanse ettiği ortaya çıkan Osman Kavala için Batı’da başlatılan kampanyaların ateşli destekçisi olarak tanınıyor.

CUMHUR İTTİFAKI ELEŞTİRİLDİ 

Siyaset dizaynında yeni yol haritasının konuşulduğu panelde, Cumhur İttifakı’na kaybettirmek için CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na destek verilmesi gerektiğinde birleşildi. Etkinlik için hazırlanan afişte İmamoğlu’nun “Her şey çok güzel olacak” sloganının yazılı olduğu bir görselin bulunması dikkati çekti. Panelde ayrıca ihanet bildirgesine imza atan akademisyenlerin durumu konuşuldu.

TÜRKİYE’Yİ KARALAMAK İÇİN KURULDU

New York merkezli Türkiye Araştırmaları Enstitüsü (Research Institute on Turkey), PKK, DHKP-C ve FETÖ gibi terör örgütlerini insan hakları maskesiyle meşrulaştırmaya yönelik etkinlikleriyle biliniyor. 2015 yılında faaliyete geçen enstitü, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul kararının ardından, Türkiye aleyhine birçok açıklamaya imza attı. Bu son panel de bu kara propagandanın bir devamı olarak görülüyor.

Programa, canlı bağlantıyla katılan Tanrıkulu, FETÖ’cüler ve PKK destekçilerinden İmamoğlu’na destek istedi.

Programın afişinde, İmamoğlu destekçilerinin kullandığı “Her şey çok güzel olacak” sloganına yer verildi. Sloganın, Güneydoğu’da yüzlerce güvenlik görevlisinin şehit edilmesine neden olan PKK’nın hendek terörünü andıran fotoğrafla birlikte verilmesi dikkat çekti.

HENDEKLİ CHP SLOGANI 

Programın afişinde, İmamoğlu destekçilerinin kullandığı “Her şey çok güzel olacak” sloganına yer verildi. Sloganın, Güneydoğu’da yüzlerce güvenlik görevlisinin şehit edilmesine neden olan PKK’nın hendek terörünü andıran fotoğrafla birlikte verilmesi dikkat çekti.

gunes.com

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir