Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 23, 2024

Oy Torbalarının Üzerinde Yatan CHP’li Mahmut Tanal’a Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Sultanbeyli Belediye Başkan adayı olarak seçime giren CHP’li Mahmut Tanal’ın paylaştığı görüntülere sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüyor.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a ait oyların CHP’li Ekrem İmamoğlu’na kaydırıldığının ortaya çıkmasının ardından CHP Milletvekili Mahmut Tanal seçmenin oylarının üstüne yatarak poz verdi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 31 Mart yerel seçimlerinde özellikle AK Parti’nin adaylarının aldığı oyların başka partilere kaydırıldığı ortaya çıkmıştı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada Binali Yıldırım’a ait 17 bin oyun CHP’li Ekrem İmamoğlu’na kaydırıldığı tespit edilmişti. Skandal olayın ardından ise CHP’li Milletvekili Mahmut Tanal seçmenin oylarının üstüne yatarak poz verdi.

CHP OYLARIN ÜZERİNE YATTI

Seçimlerin hemen ertesinde ‘Ümraniye’de seçim itirazları nedeniyle sandıkların içeriğinin değiştirilmemesi için nöbetçiyim. Görevimin başındayım’ diyerek oy torbalarının üzerinden görüntüler paylaşan Mahmut Tanal’dan tepki çeken skandal görüntüler sonrası yeni bir açıklama daha geldi.

KENDİ KENDİNİ ELE VERDİ

Gelen tepkilerin ardından yeni bir paylaşım daha yaparak ‘Oy pusulaların bulunduğu Mühürlü kapılar hakim Kararı İle açılırsa ,kapı mutlaka açık bırakılmalı,içeri izlenmeli,işlemler takip edilmeli,hakim olmadan oyların bulunduğu oy pusuların çuvallarına dokundurulmamalı.Lütfen biraz daha sabır ve azim’ diyerek tweet atan Tanal’a sosyal medya üzerinden tepkiler çığ gibi büyüyor.

Hakim olmadan oy pusulalarının bulunduğu çuvallara kimsenin dokunmaması gerektiğini vurgulayan Tanal, açıklamasıyla yaptığının büyük bir skandal olduğunu da itiraf etmiş oldu.

TANAL’A ZOR SORULAR

Sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdiği görüntülere ilişkin CHP’li Tanal’a ‘Aynı pozu bir AK Partili verseydi ne yapardınız, oyların üzerine böyle mi yattınız?, CHP’nin en iyi bildiği iş milli iradenin üzerine böyle yatmak, çaldığı paralarla selfie yapan hırsız gibi poz vermiş, oy torbalarının üzerinde ne işiniz var, Nasıl oyların bulunduğu mekana bu kadar rahatlıkla girebiliyorsunuz, böyle bir süreçte tilkinin kümeste ne işi var’ gibi zor sorular yönelterek tepki gösterdi.

gunes.com/Haber Merkezi

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir