Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

“Mazbatacı Madrabaz”.! “Zübük”.!!!

Hâni merhûm şâir Yahya Kemâl Beyatlı “Akıncılar” şîirinde der yâ..!
“Aktolgalı Beylerbeyi haykırdı. İlerle.!”

Tıpkı bunun gibi Tükmen beyimiz sâkince durduğu kûşesinde birden bire haykırıverdi.
Elbetde çok şey söyledi. “Mazbatacı Madrabaz” diyerek sözlerini bağladı.

“Madrabaz” deyince Muammer Karaca’nın “siyâsî madrabaz” oyunu aklıma gelir.
Lise yıllarındayken Ankara Gençlik Parkında bir müdded çalışdığım açık hava “saray gazinosunda teşhîr edilen bir tiyatro oyunuydu.
O târihlerde Ferrûh Bozbeyli, Celâl Bayar’ın kızı dahil bir gurub siyâsetçiyle ablemi sağ el olan
“Demograt Parti”sini kurmuşlardı.

Sadece bu kadar olsa neyse..!?
MHP Başkanvekili Erhan Akçay beyin, “Zübük” benzetmesine ne demeli?
Hâliyle bize de sevilen bu filimden bir nebze bahsetmek kaldı.

Yönetmenliğini Kartal Tibet’in, senaristliğini Âtıf Yılmaz’ın yapdığı filimde Kemâl Sunal, Nevra Serezli, Bülent Kayabaş, Kadir Savun, Osman Alyanak, Ali Şen, Metin Serezli ve Memdûh Ün yer almışdı. Azîz Nesin’in aynı adlı romanından uyarlanan “Zübük”, meslekden men edilmiş üçkağıtçı bir milletvekilinin Türk siyâsetindeki sorunları ve karakterleri hicveden bir filimdi.

MHP Genel Başkanvekili Erhân Akçay, MHP’nin “sürece katkıda bulunma” çağrısıyla ilgili olarak Ekrem İmâmoğlu’na ne demişdi?
“Sakin sakin evinde otursun ‘Zübük’ filmini seyretsin”.!!!

Gelelim Sayın Devlet Bahçeli’nin gazetecilerle yapdığı sohbetine..!
“Seçim sonuçlarına itirâz hukûki bir hakdır.
Gelişen durum meselenin boyutunu değiştirmektedir. Süreç tamamlanmadan Ekrem İmâmoğlu’nun mazbata diye tutdurması akla ziyândır. Âdeta oyuncağı elinden alınan çocuk gibi mızmızlanması ve şuursuzca açıklamalar yapması hezeyândır.
Anıtkabir Özel Defteri’ne, ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ olarak imzâ atması sadece siyâsî bir acemilik veya âcelecilik olarak yorumlanamaz.

“Bu telâş nedir? Nereye varılmak istenmektedir? Gelişmeler sıradan bir seçim ve itirâz sürecinin çoktan aşıldığını açıkça göstermektedir.
Türkiye’den bir Venezuela çıkarma arayışına hiç kimse heveslenmesin.
Hiç kimse sokaklardan meded ummasın, kaos şakşakçılığına soyunmasın.Emel ve hedef sâhiblerini uyarıyorum, bedeli ağır olur.
İstanbul’da oyların sayımını durduran, sandık hîlelerine ve usulsüzlüklerine ortam açan kim varsa tüm bağlantıları, tüm ilişki ağları araştırılmalı, mutlaka sonuca bağlanmalıdır.
FETÖ’yle iltisâkları varsa tesbît edilip, gereği yapılmalıdır.

Uluslararası toplumun işin içine dahil edilme çabaları, toplumsal bünyeyi kaşıma ve kutuplaştırma çalışmaları kesinlikle bir senaryonun, karanlık bir kumpasın eseridir. Sandık haksızlığını sokak tehdidleriyle örtmeye,
Türkiye’yi kargaşa ve karmaşaya çekmeye hâzırlananlara asla müsaade edilemez. İllâ mazbata diye tutturanlar, siyâsî madrabazlıklarla bir sonuç alacaklarını düşünmesinler. Sandık oyunlarıyla İstanbul’un veya Ankara’nın kaderine gölge düşürülemez.
Oyların ilk olarak kayda geçirildiği, ıslak imzâlı ve mühürlü sandık sayım- döküm cetvelleri ile sandık sonuç tutanakları ve YSK’ye bildirilen oylar arasında fahîş farkların tesbįti meşrû ve mecbûrî bir ihtiyâçdır.
CHP hukûki süreçden niçin rahatsızdır?
Hiç kimse yangından mal kaçırmaya uğraşmasın.
Sandık başındaki görevlilerin maksatları, neye ve kimlere hizmet ettikleri mutlaka deşifre edilmelidir?
Ne İstanbul ne de Türkiye sokakta bulunmamış, sokağa da teslîm edilmeyecektir. FETÖ’cüleri, PKK’lıları arkasına alıp siyasi dolandırıcılığa sapanlar milletimizin sabrını test etmesinler, aksi halde sonuçlarına katlanacaklardır. Aklı Selîmin yolundan ayrılanlar Türk milletinin kudretiyle karşılaşırlar. Hiç kimse ülkemizi karanlığa itmek için fırsâd kollamasın.
UYARIYORUM..!!!”
Kalın sağlıcakla..!

E.Hâk.Yusuf Zabun

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir