Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Ekrem İmamoğlu’na “Rumlara konuş” Talimatı Kimden Geldi?

Rum basınına konuşan Ekrem İmamoğlu haddini aşan ifadeler kullandı. “Kıbrıs’ta barışın sağlanması gerektiğini” söyleyen İmamoğlu’nun Türklerin haklarına ve canlarına kasteden Rumlara mavi boncuk göndermesi akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

CHP-HDP-İP’in oluşturduğu Zillet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu tartışmalı seçimlerin ardından tuhaf bir şekilde Rum Haber Ajansı KİPE’nin sorularını yanıtladı.

SANA KİM AKIL VERİYOR?

CHP’li İmamoğlu “Keşke savaş olmasaydı, keşke insanlar bunları yaşamasaydı. Nihayetinde, haklar korunarak mantıklı bir şekilde barış sağlanmalıdır” sözleriyle binlerce Kıbrıslı Türk’ün kanını döken Rum çetelerini görmezden gelmesi tepki topladı.

Necmettin Erbakan’ın girişimleriyle yapılan 1974 Kıbrıs çıkarması öncesinde, Kıbrıslı Türklerin uğradığı haksız kıyım ve acılara rağmen topraklarımızda kötü emelleri olan Rumlara mavi boncuk vermesi oldukça dikkat çekti.

İMAMOĞLU ÜZERİNDEN TÜRKİYE’YE MESAJ

Rauf Denktaş ile görüştüğünü konuşmasına dayanak sunarak gelecek tepkilere ön almakistemesi sinsi bir kurnazlık olarak yorumlandı.

Dış politikada keskin ve Türkiye’nin aleyhinde yorumlar yapıp sınırlarını aşan İmamoğlu’nun amacının belediyecilikten başka olduğu düşünülüyor.

Ekrem İmamoğlu’nun seçim sürecinden şimdiye kadar izlediği ikircikli tavırlarla okları üzerine toplaması, “kimlerden akıl alıyor” dedirtti.

(gunes.com / Haber Merkezi)

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir