Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

Sıradan Bir Yerel Seçim Olsaydı Cumhurbaşkanı Her İlde Miting Yapar Mıydı?

Eğer bu sıradan bir yerel seçim olsaydı Cumhurbaşkanı Erdoğan sanki bir referandum kampanyasındaymış gibi ülkeyi adım adım gezmez, günde iki tane miting yapmazdı.

Sıradan yerel seçim mi?
Evet… Pazar günü sıradan bir yerel seçim için sandık başına gitmeyeceğiz.
Defalarca belirtildiği gibi bu seçim önümüzde uzanan ve muhtemelen krizlerle dolu yıllardan sağlıklı biçimde çıkacağımızın işaretini verecektir. Ya da önümüzdeki yılların sağlığını engellemeye çalışacak olanların yollarını açacaktır.

Krizler ve kaynakları
Önümüzdeki yıllarda Türkiye’yi hedef alacak kriz üreticilerinin kimler olacağını anlamak için geçmiş yılların krizlerini ve bunların kaynaklarını hatırlamakta yarar var. Örneğin 15 Temmuz2016’daki darbe teşebbüsünün arkasında Amerika Birleşik Devletleri’nde üslenen FETÖ’nünbulunduğunu biliyoruz. Aynı şekilde Türkiye topraklarını PKK terörünün hedefi kılan Kandil kadrolarının arkasında Amerika’nın ve Türkiye’deki uzantısında da HDP’nin bulunduklarını galiba biliyoruz.

Darbe girişimleri
Pazar günü eğer Türkiye’deki kentlerin yönetimlerini HDP yani PKK ile ve FETÖ ile işbirliği yapanlara oylarımızla verirsek, geçmişteki krizleri geleceğe taşımanın yolunu açmış olacağız. Her çeşit darbe girişimini geçmişte bırakmışken, bunların yenileri için siyasette yol açmış olacağız.

Herşey bize bağlı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin kentlerini hiç ara vermeden gezerek mitingler yapmasının nedenleri ortadadır. Adım adım ve bir mermeri yontarak heykel yapmaya benzeyençabalar, hatalı bir oylamayla sıfırlanabilir.
Yani herşey biz seçmenlerin bilinçli davranmamıza bağlıdır.
Türkiye’yi Suriye’ye, Venezuela’ya benzetmeye çalışanlara bu pazar “Hadi oradan” demeliyiz.

Mehmet Barlas/Sabah

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir