Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 18, 2024

İP’in Irkçı Adayı İlay Aksoy Yine İş Başında

Terör destekçisi HDP’nin yerel seçim ortağı İP’in Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy mülteci kardeşlerimize yönelik ırkçı açıklamalar yapmaya devam ediyor. Aksoy bu defa Malta Çarşısındaki Suriyeli esnafları hedef göstererek, “Ben Fatih’i Suriyelilere teslim etmeyeceğim” dedi.

İP’in provokatör adayı İlay Aksoy, Fatih’te İslambol Caddesi üzerindeki Suriyeli esnaf kardeşlerimizin dükkanlarını göstererek “Fatih’i Suriyelilere teslim etmeyeceğim” dedi.
Aksoy sosyal medya hesabından paylaştığı ırkçı açıklamasında, “Bugün size Malta Çarşısı İslambol Caddesi’nde, gerçek Fatihli esasında neden Suriyelilere teslim etmek isteyip istemediğimizi sizlere göstermek istiyorum.” dedi.

Aksoy, Fatih sakinlerinin neden Suriyelileri istemediğinin nedenlerini sıraladı. Cadde üzerinde bulunan 44 dükkânın, 18’inin Suriyeliler tarafından işletildiğini ve tabelalarının Arapça olduğunu belirten Aksoy, Arapça düşmanlığını gözler önüne serdi. Aksoy ırkçı açıklamasında, “Türk Telekom’un tabelası bile Arapça. Sabah saatlerinde açık olan dükkânlar sadece Türk esnaflarına ait. Araplar iş yerlerini geç saatlerde açıyorlar” ifadelerini kullandı.

Suriyeli esnaf kardeşlerimizin sattıkları ambalajlı gıda ürünlerinin, Arapça paketlerde satışa sunulduğunu gösteren Aksoy, daha önce astığı ırkçı pankarta da sahip çıkarak, “Benim amacım ne ırkçı olmak ne de provokasyon yaratmaktır. Sadece milli menfaatlerimizi korumak… Esnaflarımızın gelir kapısını kapatmak istemediğim için o pankartı astım ve sonuna kadar da arkasındayım” dedi.

gunes.com

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir