Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı Sydney Sosyal İşler Ataşesi Aksoy: Avustralya’daki Müslümanlar Endişeli

Yeni Zelanda’nıın Christchurch şehrinde iki camiye gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı Sydney Sosyal İşler Ataşesi Bilal Aksoy aksam.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu. Avustralya’daki Müslümanların şuan endişeli olduğunu belirten Aksoy, Avustralya devletinin şuan için Müslümanlarla irtibat halinde olduğunu ve gerekli güvenlik önlemleri için koordinasyon içerisinde olduklarını belirtti.

Yeni Zelanda’da iki camiye gerçekleştirilen İslamofobik terör saldırısında 40 kişinin hayatını kaybetmesi ve 20’den fazla kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olayda 4 terörist gözaltına alındı.

Konuyla ilgili aksam.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Sydney Sosyal İşler Ataşesi Bilal Aksoy, “Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki mescide yönelik saldırı gerçekleşti. Mescidlerden birinin ismi Mescid-i Nur olarak geçiyor. Tam olarak hangi milletlerden Müslümanların mescit içerisinde bulunduğuna dair bilgiyi edinemedik ancak Pakistan ve Bangladeş olma ihtimali yüksek duruyor.” dedi.

Biri kadın olmak üzere 4 kişinin gözaltına alındığını belirten Aksoy, katilin kimliği ve neden bu camileri tercih ettiğine ilişkin sorumuza, “Henüz bir neden belirtilmiyor. Katillerden biri maskeli bir şekilde rahatsızlık duymadan kafasına koyduğu bir kamera ile katliamı canlı yayınlıyor.” şeklinde cevap verdi.

Türklerin saldırının gerçekleştiği bölgede bulunup bulunmadığına ilişkin ise Aksoy yaptığı açıklamada, “Yeni Zelanda’nın tamamında yaklaşık olara k bin 500 Türkün yaşadığı tahmin ediliyor. Olayın gerçekleştiği yerde de çok az sayıda Türkün yaşadığını söyleyebiliriz.” dedi.

Avustralya’daki Müslümanların şuan endişeli olduğunu belirten Aksoy, Avustralya devletinin şuan için Müslümanlarla irtibat halinde olduğunu ve gerekli güvenlik önlemleri için koordinasyon içerisinde olduklarını belirtti.

aksam.com.tr

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir