Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Soyer’in Babasına Böyle Tepki Göstermişti

Ülkücülerin lideri Alparslan Türkeş’in 12 Eylül sonrasında mahkemede yaptığı savunma tekrar gündeme geldi. Türkeş’in, CHP-HDP-İP ittifakının İzmir adayı Tunç Soyer’in babasına karşı gösterdiği tepkinin görüntüleri ekranlara yansıyor. İşte sıkıyönetim başsavcısı Nurettin Soyer’in yalanlarını yüzüne çarptığı o ibretlik anlar…

Kandil’e çalışan HDP’ye desteğiyle bilinen Tunç Soyer’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne CHP-HDP- İP ittifakı tarafından aday gösterilmesi, vatandaşlarda büyük rahatsızlık oluşturmuştu.

Ayrıca Alparslan Türkeş’e attığı iftiralarla ceza almasını sağlayan, solcu ve ülkücü gençlerin idamına neden olan darbecilerin savcısı Albay Nurettin Soyer’in oğlu olması, eleştirilerin büyümesindeki ana fitili ateşlemişti.

SOYER, ATTIĞI İFTİRALARLA TÜRKEŞ’İ ÇOK SİNİRLENDİRİYOR

Arşivlerden çıkarılan bir videoda, Alparslan Türkeş Soyer’in attığı iftiralardan dolayı hiddetlenerek, “Sayın yargıcım ben yalancı demedim kendilerine. İddiaların yalan olduğunu, iftira olduğunu söyledim. Ben yalan ve iftira diyorum o yalancı diyor” ve “benim kitabımın hiçbir yerinde, iddianamede yer alan cümle yok. Böyle bir yazım yoktur. Nereden bulup da koymuş bu savcı bunu?” dediği saniye saniye görüntülere yansıdı.

KILIÇDAROĞLU’DAN REZALET SÖZLER

Kemal Kılıçdaroğlu, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar davasında Alparslan Türkeş’in idamını isteyen, 22 yaşındaki ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu ile 17 yaşındaki solcu Erdal Eren’in idam kararının altında imzası bulunan işkenceci savcı baba Soyer için “iyi bir kamu görevlisi, başarılı bir hukukçu” ifadelerini kullanmıştı.

Günes.com.tr

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir