Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 23, 2024

Tek Başına Fetö’yü Yıktı

Pakistan’da yaptığı bireysel başvuru ile FETÖ’yü terör örgütü ilan ettiren Avukat Süheyl Sacid Yeni Şafak’a konuştu. Pakistan’da FETÖ’cüler hakkında 19 ayrı dava olduğunu ve sonuç alınamadığını ifade eden Sacid, “Onlara artık Pakistan’da gelecek yok” dedi.

KENDİLERİNİ ÇOK İYİ GİZLEDİLER

FETÖ’nün karmaşık yapısı ve eski tarihlerden elde ettiği bazı imtiyazlar nedeniyle yeterli ilerleme kaydedilemediğine üzüldüğünü aktaran Sacid, “Özellikle FETÖ’cülerin kendilerini ve kuruluşlarını gizlemek konusunda çok akıllı oldukları için şimdiye kadar sonuç alınamamıştı. FETÖ çok karmaşık bir yapı. Türkiye’nin ise bu yapının bir terör örgütü olduğuna ve okullarının Türk devletine devredilmesi gerektiğine dair çok net bir duruş ve tavrı vardı” şeklinde konuşarak durumun kendisini yeni çözüm arayışlarına ittiğini ifade etti.

Darbe teşebbüsünün bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Sacid, “Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk hükümeti çok ciddi bir baskı yaptı Pakistan makamlarına FETÖ konusunda. Birçok dosya gönderildi Pakistan ulusal ve yerel makamlarına. 19 dava vardı FETÖ’cülerin Türkiye’ye iadesi, vizelerinin iptal edilmesi için. FETÖ’nün okullarının faaliyetlerinin durdurulması için yapılan şikâyetler yeterli olmasına rağmen iadeler gerçekleşmedi çünkü FETÖ okulları bahsettiğim imtiyazlara sahiplerdi” diye konuşarak bireysel başvuru öncesi dava sürecini açıkladı.

“KAÇMAYA ÇALIŞACAKLAR”

FETÖ’nün Pakistan’da artık resmen terör örgütü ilan edildiğini ifade eden Sacid, “Yüksek Mahkeme kararı sayesinde Pakistan’da FETÖ için artık bir gelecek yok. Pakistan’da Anti-Terörizm Yasası var. Bu yasanın 11B bendine göre açıkça şu belirtiliyor ki, ‘Pakistan dışında herhangi bir devlet bir kurum, kuruluş, organizasyon, dernek ve hatta avukat barosu terör ile ilişkisi olduğunu belgelerse Pakistan Devleti o yapıyı terörist olarak ilan edip yasaklamak zorundadır’ şeklinde bir kanun var. Terörün her türlüsü için geçerli bir yasa bu. FETÖ’de bu nedenle artık yasaklı bir terör örgütü. Şahsen bu nedenle birçoğunun ülkeden kaçmaya çalışacağını düşünüyorum” dedi.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir