Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

Mansur Yavaş Başarılı Olabilir Mi?

31 Mart mahalli seçimleri için aday tespit süreci bitmek üzere. İri partiler aday isimlerini hemen hemen tüm belediyeler için açıklamış durumdalar. Ufak partiler de süreci tamamlamak üzereler.
Şüphesiz en çok merak edilen İstanbul, Ankara ve İzmir’de kimin hangi partiden aday olacağı konusuydu. Adayların tebellüründen sonra şimdi de kimin kazanabileceği merak ediliyor. Özellikle aday olduğu partinin tabanı tarafından benimsenen adayın parti tabanı tarafından çeşitli saiklerle kabullenilmeyen adaylardan daha şanslı oldukları zahir.
Mesela Mansur Yavaş’ın parti kimliği var mı diye sorulsa, Ankara sokaklarındaki vatandaşların ne cevap vereceğini cidden merak edenlerden biriyim. Size göre böyle bir soru gereksiz bir sual mi?
Mansur Yavaş’ın aday olma sürecinde ciddi pazarlıklar yaşandı. Öyle pek kolay olmadı onu kabullenmek. Ancak sonunda taraflar Yavaş ismi üzerinde uzlaşabildiler. Biz bu durumlar için siyasette “kerhen” tabiri kullanıyoruz. İstemeyerek kabul edildi Mansur Yavaş’ın Ankara büyükşehir belediye başkanlığına adaylığı.
Bu gün medyaya düşen bir haber kanaatimizi pekiştiriyor adeta: CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Selin Sayek Böke, Marmaris’te katıldığı panelde Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili konuştu. Böke, “Mansur Yavaş’ın doğru bir aday olmadığını televizyon kanallarında söylemiş biriyim. Oy kullanmaktan çekinecek bir siyasetçi değilim. Ama artık aday oldu. CHP’nin iktidarı için mücadele edecek biri olarak da sonuna kadar bana ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğim.” Dedi.

Kerhen desteklenecek bir aday Ankara gibi büyük bir öneme haiz bir başkentte başarılı olamayabilir. Hatırlatalım dedik.

MÜŞFİK KADİR YAZDI

YÖRÜNGE-ANALİZ

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir