Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

Kızını Deaş’tan Nasıl Kurtardı?

ASLINDA YAPTIĞI DELİLİKTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİ
Bir babanın kızını terör örgütünden kurtarma öyküsü…
Hollanda’da yaşarken sevgilisinin peşine takılıp Suriye’ye giden ve terör örgütü DEAŞ’a katılan Melis Atıcı’nın (23),babası Faruk Atıcı tarafından inanılmaz kurtarılışı Avrupa’da gündem oldu. Kızı Melis ve 5 aylık torununu at sırtında Suriye’den Irak’a kaçıran baba Atıcı, “Aslında, benim yaptığım bir delilikti” diye konuştu. Melis Atıcı, ayak bileğine kelepçe takılarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşı Faruk Atıcı, kızı Melis ile 5 aylık torununu kurtarmak için verdiği müthiş mücadeleyi Hollanda Televizyonu’na (NOS) anlattı. BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın aktardığı habere göre, Melis’in öyküsü, erkek arkadaşı Yusuf’un birkaç yıl önce terör örgütü DEAŞ’a katılmak için Suriye’ye gitmesiyle başlamış. 20’li yaşların başındaki genç kadın, Yusuf’a âşık olduktan sonra giderek radikalleşmiş.

HOLLANDA’DAN SURİYE’YE GİTTİ
Yaklaşık 2 yıl önce de, “Cennete gideceğim” diyerek Hollanda’daki evinden kaçıp, Suriye’ye geçmiş. Kızının, geleceği belirsiz bir karanlığa adım attığını belirten Faruk Atıcı, polise haber vermiş. Aile, uzun bir süre kızlarıyla bağlantı kuramamış. Bu süre içerisinde Yusuf adlı cihatçıdan bir erkek çocuk sahibi olan Melis, DEAŞ’a yönelik operasyonların yoğunluk kazandığı günlerde ailesini arayarak Hollanda’ya dönmek istediğini söylemiş.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir