Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Kılıçdaroğlu Son Atatürkçüyü de Tasfiye Etti

2010 yılının Mayıs ayından beri CHP’nin başında bulunan Dersimli Kemal Kılıçdaroğlu, o günden bugüne FETÖ’cüleri, PKK’lıları, İran ajanlarını, DHKP-C sevicilerini partiye doldururken birçok Ulusalcı/Kemalist’i de partiden çeşitli yöntemlerle uzaklaştırdı.
Ayrıntıya girerek partiden ayrılan ya da çeşitli yöntemlerle uzaklaştırılan Kemalist veya Ulusalcı isimleri tek tek saymaya gerek yok. Zaten bu isimler bilinen kişiler.
31 Mart 2019 yerel seçimleri için hemen hemen tüm partiler adaylarını belirlediler ve ittifakla girecekleri yerlerde müttefik oldukları isimleri tespit ettiler. Bu süreçte CHP’nin başarılı olacağı zannedilen İzmir’de, sanılanın aksine sancılı bir süreç yaşandı ve son anda Kılıçdaroğlu ve yakın çevresinin tasfiyeci aklı devreye girerek HDP sempatizanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, adeta paraşütle inerek İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olarak Parti Meclisi’nce belirlendi.
Aziz Kocaoğlu Kabul Edilmedi
Kılıçdaroğlu ve hizbinin parti içindeki tasfiyeci yönetim anlayışını iyi bilen Aziz Kocaoğlu, bu ekiple beraber çalışamayacağını düşünerek yeniden aday olmayacağını, seçimlerden çok önce deklare etmişti. 01 Ekim 2018 tarihinde Kocaoğlu ile ilgili medyada şunlar yazıyordu:
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlere 6 ay kala, adaylık konusunda tavrını netleştirdi. Kocaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Yerine herhangi bir ismi önermeyeceğini de kaydeden Kocaoğlu, ‘Koltuk bırakılmayacak bir şey değil. Zirvedeyken bile bırakmasını bilmek gerekiyor’ diye konuştu.” (https://www.cnnturk.com/turkiye/aziz-kocaoglu-aday-olmayacagim)
Çok yakın bir geçmişte Kocaoğlu kararından vazgeçerek yeniden aday olabileceğini, Kılıçdaroğlu’na iletti. Aziz Kocaoğlu’nun niçin yeniden aday olmayı istediğini açıklamıştık: (http://www.yorungedergi.com/2019/01/kocaoglu-neden-yeniden/)
Tunç Soyer’in CHP’den İzmir büyükşehir belediye başkanı adayı olduğunun açıklanmasıyla şimdiki başkan Kocaoğlu’nun yeniden aday olma talebinin kale alınmadığı ortaya çıktı.
Peki, Kılıçdaroğlu Neden Kocaoğlu’nu Dinlemedi?
Sorunun cevabı, Yalçın Küçük’ün YÖRÜNGE dergisinin Şubat 2019’da yayımlanacak 17. sayısına verdiği mülakatta var. Küçük şöyle diyor:
“Ekrem İmamoğlu’nun CHP ile ilgisi yoktur. Üç gün önceye kadar oralardan buralardan alınmıştır. Bunların hiçbiri CHP’li değildir. CHP’li olan bir kişi vardır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu. Gayet açık. Kılıçdaroğlu dahil hiçbiri CHP’li değildir. CHP toplama bir partidir.”

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir