Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Çarşamba, Nisan 24, 2024

İşkenceci ve Katil Olan Babayla Gurur Duyan Bir Evlat: Tunç Soyer

CHP’de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Tunç Soyer gösterildiğinden beri sular durulmuyor. Babası darbeci Sıkıyönetim Askeri Başsavcısı Hakim Albay Nurettin Soyer’in işkenceleri ve idam kararlarıyla gerek sağ gerekse solcuların hafızasında onarılamaz derin izler taşıyor. CHP’nin İzmir’e dikte ettiği Soyer’in toplumsal hafızamızdaki yeri önümüzdeki günlerde birçok gelişmeye gebe.

12 Eylül darbesinin en acımasız isimlerinden olan Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer, büyük tartışmaların yaşanmasına rağmen CHP parti yönetimince İzmir’e aday gösterilmişti. Darbecilerin infazcı askeri olan babasından her fırsatta gururla bahseden Tunç Soyer, CHP’lilerin karşısına nasıl çıkacağıysa merakla bekleniyor.

CHP MATRUŞKASININ ALTINDAN KAN EMİCİ MANKURTLAR ÇIKTI

İşkenceci babadan hesap sorulmadı. Oğul Soyer de İzmir gibi önemli bir yere aday yapılarak ödüllendirildi. CHP’nin, seçmeninin gözünde de dökülen maskesi nasıl seçim sürecinde olduğumuzu gösterdi.

Gazeteci-Yazar Emin Pazarcı darbeci babanın işkencelerini anlatan bugünkü yazısıyla o karanlık günlere ışık tutuyor.

“ASTILAR SONRA ARKADAŞLARINA KOLA DAĞITTILAR”

Pazarcı’nın yazısının en çarpıcı kısmıysa, “Darbeciler o kadar insanlıktan çıkmışlardı ki, o infazın ardından Mamak Askeri Cezaevi’ndeki tutuklulara kola dağıtıldı. Bir saat sonra da “Arkadaşlarınızı astık, afiyet olsun” anonsu geldi. O kolalı kutlama, “solcu” ve “sağcı” gençlerin birbirlerine sarılarak ağlamasıyla noktalandı” ifadeleriydi.

Yazıda böylesine insanlık düşmanı sözde kendisini rejimin koruyucusu olarak nitelendiren gerçekte kendi ikballeri için gencecik fidanlara acımadan işkence eden ve öldüren vesayetin kurşun askerlerinden olan baba Soyer’in kan donduran kararları resmedildi.

Yaşanmış hikayelerini hafızamızda tazeleyen Emin Pazarcı’nın yazısında CHP’nin aslında ne olduğunu artık CHP’li seçmeninde anlaması için yapılmış zulümler, işkenceler ve infazlar anlatılıyor…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir