Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne Çektiysek Onlardan Çektik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Ordu belediye başkan adaylarını tanıttı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Ne çektiysek hesabı olanlardan çektik. Ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Kimler olabileceğini biliyorsunuz. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda AK Parti Ordu Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu adayları tanıtım toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasetin bir hasbiliği bir de hesabiliği vardır. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından AK Parti Ordu adaylarını tanıttı.

  • İlçe belediye başkan adayları:
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi: Hilmi Güler
    Akkuş: İsa Demirci
  • Altınordu: Aşkın Töre
  • Aybastı: Beytullah Gençtan
  • Çatalpınar: Ahmet Türe
  • Çaybaşı: Hüseyin Semiz
  • Fatsa: İbrahim Etem Kibar
  • Gölköy: Fikri Uludağ
  • Gülyalı: Talip Şen
  • Gürgentepe: Yaşar Şahin
  • Kabadüz: Yener Kaya
  • Kabataş: Yakup Yılmaz
  • Korgan: Tuncay Kiraz
  • Kumru: Yusuf Yalçuva
  • Mesudiye: İsa Gül
  • Perşembe: Mustafa Sayım Tandoğan
  • Ulubey: İsa Türkcan
  • Ünye: Hüseyin Tavlı
  • Cumhur İttifakı adayları:
  • Çamaş: Mahmut Ayparçası (MHP)
  • İkizce: Osman Kaygı (MHP)

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

MART AYINDA AÇILACAK

Ordu’da bir başka coşku var. Bu coşkuyu heyecanı 31 Mart’a hep birlikte taşıyacağız. Ordu demek eski Türkçe’de şehir demektir. Hem de önemli şehir, öncü şehir demektir. Ordu bugün de bölgemizin ve ülkemizin iftihar kaynağı şehirlerden biri olarak yoluna devam etmektedir. Bu şehir maalesef asırlarca yangınların, depremlerim, toprak kaymalarının pençesinden kurtulamamıştır. Verdiği büyük mücadele sonunda her seferinde yeniden ayağa kalkan ordu bugünlere gelmiştir. Sel, afet oldu, çok önemli bir tarihi köprüyü aldı götürdü. Kısa bir sürede köprümüzü yaparak açılışını gerçekleştirdik. Ordu çevre yolunun Efilli Kavşağı ile Otogar Kavşağı arasındaki birinci kesimi Mart ayında hizmete açıyoruz, ikinci kesimi de 2020’de bitirmeyi planlıyoruz.

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

Ordumuz kadir tarihi, coşkulu denizi, kadim yaylarıyla çok büyük potansiyele sahip bir şehirdir. Bu şehre aşık olmamak mümkün mü? Ordu’daki kardeşlerimiz olmayınca biz bu dünyayı ne edelim? Siyasi hayatımız boyunca girdiğimiz her mücadelede Ordulu kardeşlerimizi yanımızda bulduk. Bu vesileyle 2001 yılından bu yana teşkilatımızda görev yapmış tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Eylül ayından beri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Engin Tekintaş ve diğer belediye başkanlarına şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehir ve ilçelerde partimizi temsil edecek belediye başkan adaylarımıza muvaffakiyetler temenni ediyorum. Cumhur İttifakı’yla kurduğumuz gönül birliğini hep birlikte yücelteceğiz.

ONLAR YOL VE DAVA ARKADAŞI OLAMADILAR, TRENDEN İNDİLER

Bakınız, siyasetin bir hasbiliği vardır, bir de hesabiliği ardır. Hasbilik ideal olandır, hesabilik menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir. ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Onlarla yol yürüyemedik, onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar. Kimler olabileceğini biliyorsunuz. Bakan oldular, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular ama trenden indiler. Bunlar bir daha bu trene binemeyecekler. ‘Benim istediğim yok, istediğimi niye yapmıyorsunuz’ bu tür şeyler yok. Davayı iktidara taşıyalım, nefsimizi değil. Nefsi ne kadar ayaklar altına alırsak hedefe o kadar çabuk ulaşırız.

ORDU’YA YATIRIMLAR

Türkiye’yi 16 yılda 3,5 kat büyütürken, Ordu’ya da 21 kat trilyon yatırım yaptık. TOKİ vasıtasıyla Ordu’ya 5 bin konut yaptık. Ulaşımda 50 kilometreden aldık, şimdi 152 kilometreye çıkardık. Son 16 yılda Ordu’ya toplamda 34 kilometre uzunluğunda 27 tünel inşa ettik. Hiçbir iktidar şu Karadeniz’in dağlarında, dağları delerek bunları yapabildi mi? Buralarda ne acılar çekildi… Türkiye ve Ordu’nun denize inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı’nı şehrimize kazandırdık. Yolcu sayısı 1 milyonu aştı. Taşkınlardan korumak için 67 tesis yaptık. Ordu’da fındık üretimi yapan üreticilerimizi destekliyoruz, 309 milyon lira destek verdik.

ORDU HEP BİZE SAHİP ÇIKTI

Bu şarkı bana cezaevine gidişimi hatırlattı. Belediyelerimiz iktidar ile el ele olduğu sürece Ordu’nun ayağa kalkışı çok daha farklı olacaktır. 31 Mart’ta iftiracılara, yalancılara bir kez daha veriyor muyuz? Seçimlerde tercihini kullanırken öyle esen rüzgara, baskılara bakmaz. Diklenmez ama dik durur. Doğru bildiği yolda giderken bedel ödemeyi de göze alır. İşte bu Ordu AK Parti döneminde hep bize sahip çıktı.

Ordu, dört bir yanından terör örgütleriyle kuşatılmaya çalışılan Türkiye’nin hedeflerine ulaşması halinde, önümüzde nasıl bir fırsat kapısı açılacağını biliyor. Afrin’in bugün birinci yıl dönümü. Afrin’de şehitlerimiz oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şimdi gelin hep beraber şehitlerimizin ruhuna birer Fatiha gönderelim.

BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNİ GÖMDÜK

Afrin’deki komutanlarla görüşmede tüm askerlere seslendim. Biz onlarla Afrin’de bütün terör örgütlerini gömdük, tünellere gömdük. Aynı şekilde Cerablus’ta El Bab’da Gabar’da, Tendürek’te gömdük ve bugünlere geldik. Şehitlerimiz oldu eyvallah. Ama biz biliyoruz ki bizim dinimizde şehadetin durumu çok farklı. “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz.

TOPRAKLARIMIZA GÖZ DİKENLERİN GÖZLERİNİ ÇIKARACAĞIZ

Elimizdeki bu topraklara da göz dikmeye kalkıyorlar. Bizi bölemeyeceksiniz. Topraklarımıza göz dikenlerin gözlerini çıkaracağımızı bilsinler. İçerde dışarda her gün ağız değiştirenlerin, tavır değiştirenlerin aslında neyin peşinde olduğunu Ordu gayet iyi biliyor. Bunun için de Ordu Cumhurbaşkanı’na, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine, AK Parti Belediyeciliğine sahip çıkıyor.

Evleri dolaşacaksınız ya onlara söyleyin. Bay Kemal SGK genel müdürüyken hastanelerin durumu neydi? Şu kadar doktor atadık hala atıyoruz Bay Kemal ne yaptı? Biz ilaç kuyruklarında ne çileler çektiğimizi gayet iyi biliyoruz.

Bay Kemal’in oynamaya mecali yok. Hiç yormayın. Ne yapıyor? Koltuğu bırakamıyor. 9 seçim kaybetti hala koltuğu bırakamıyor.

TANITIM TOPLANTISI ÖNCESİ VATANDAŞLARA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday tanıtım toplantısı öncesi salonun dışında bekleyen Ordulu vatandaşlara seslendi.

Aday belirleme süreci hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partimizin genel merkezinde şu ana kadar önümüze konan bütün adaylarda GBT denilen güvenlik soruşturmalarını gerek MİT gerek emniyet istihbarat tepeden tırnağa hepsini inceledik” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Bu seçimde bizler Ordu’da adeta yeniden bir dirilişi ortaya koymak istiyoruz. Birçok şeyler oldu heyelanlar vs. Hükümetimiz anında orada oldu. Bizler 21,5 kat trilyon Ordu’ya yatırım yaptık. Her türlü destekleri verdik. Üniversitesiyle, hastanesiyle her şeyiyle. Bunları vermeye devam edeceğiz. Bunların yer durumu hazır, ihalesini yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep beraber içerideki toplantıyı fazla geciktirmeden, aday tanıtımını yapacağız. Geçen seçimdeki rekoru kırmanız durumunda bizleri çok memnun edeceksiniz. Ordu şanına yakışanı geçen seçimde yaptı, bu seçimde de yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir