Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Putin, Taliban Dikkate Alınmalı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Afganistan barış görüşmelerinde Taliban’ın ciddiye alınması gerektiğini çünkü ülkenin önemli bir kısmını ellerinde bulundurduklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin başkenti Moskova’da gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
ABD’nin Suriye’den çekilme kararıyla ilgili konuşan Putin, şu ifadeleri kullandı:
“ABD’nin Suriye’deki varlığı yasa dışıydı. Ayrıca ABD’nin Suriye’den çekilmesinin tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum. ABD Başkanı Donald Trump’ın IŞİD karşısında zafer kazanıldığı yorumuna genel olarak katılıyorum ancak örgütün yeniden toparlanma riski mevcut.”
“Suriye’den çekildiklerine dair bir emare görmedik”
“Terör örgütlerinin, artık Afganistan ve civar ülkelere sızma tehlikesi de söz konusu. Kendi ülkelerine dönmeleri gibi bir risk de var. Bu da ABD, Rusya, Avrupa ve Orta Asya için tehlike oluşturuyor.”
“ABD’nin Suriye’den çekildiğine dair henüz bir işaret görmedik. Yıllar önce Afganistan’dan da çekileceklerini söylemişlerdi ancak hala oradalar.”
Afganistan için yürütülen barış görüşmelerine de değinen Putin, Taliban’ın ciddiye alınması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
“Afganistan’daki gelişmelerden ötürü Tacikistan’daki askeri üssümüzü güçlendirmek durumundayız.”
“Afganistan’daki barış müzakereleri için Taliban’ın ciddiye alınması gerekiyor, çünkü ülkenin önemli bir kısmını ellerinde bulunduruyorlar.”

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir