Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

Kanser Teşhisi Konan hastaların Çoğu Kanser Değil!

ATV Haber’e özel bir röportaj veren Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Dizdar, kanser teşhisi konan hastaların hepsinin aslında kanser olmadığını söyledi.

Kanser teşhislerinin doğruluğu hakkında konuşan Dizdar, “Tiroid kanserlerinin büyük bir kısmında herhangi bir sorun yok. Yani adı kanser ama kendisi kanser değil.Prostatlar, hakeza öyle. Meme tümörlerinin bir kısmı tümör özelliği gösteriyor, kanser değiller. Ama elinize geliyor, patolog ‘evet böyledir’ diyor.” dedi.

Yavuz Dizdar: “Kanser teşhisi konan hastaların hepsi aslında kanser değil”

Dizdar, kanser teşhisi konulan pek çok rahatsızlığın aslında kanserle ilişkisi olmadığını söyledi. Yani hastaların hayatları yalnızca alt üst olmakla kamıyor, o hastalar gereksiz yere pek çok ilaç ve tedaviye maruz kalıyor. Doç. Dr. Yavuz Dizdar bu iddialarını uzun yıllar boyunca elde ettiği mesleki tecrübelerine dayanarak ileri sürüyor.

Dizdar, “Artan masraflar, sürekli köpüren sistem, sürekli yanan canlar. Çıkan hastalıkların bütünü, eğer izlerseniz bir şeye dönüşüyor mu? Benim izlediklerimden hayır, bir şeye dönüşmüyor. Kanser dediğiniz zaman kilo kaybı, iştahsızlık, bitkinlikle seyreden bir tablo… Yanağından kan damlayan bir hastaya bunu söylemek bu kadar fazla mantıklı bir yaklaşım değil” diyerek görüşlerini ifade etti.

Kanser teşhisleri daha çok çeşitli cihazlar yardımıyla konuyor. Dizdar’a göre hekimler tıbbi gözlemleri bir tarafa bırakıp işi tamamen cihazlara bırakıyor.

Neden kanser varmış gibi hareket ediliyor?

Bu noktada, ortada kanser olmadığı halde neden kanser varmış gibi hareket edildiği sorusu akla geliyor. Bu sorunun yanıtı sistemde. Sistemde her yıl milyarlarca para dönüyor. Yavuz Dizdar’ın da eleştirisi sistemi ve hekimleri hedef alıyor.

Dizdar, “Ama sonuçta bundan beslenen bir sistem var. Esas eleştiri o sisteme. İlaç endüstrisi ile aralarına biraz mesafe koyacaklar” diyerek esas eleştiriyi tıp camiasına yöneltti.

Gıda Hattı

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir